BlackBerry 10 SDK wordt op 11 december vrijgegeven

Ontwikkelaars die een app willen gaan maken voor BlackBerry 10 kunnen vanaf 11 december aan de slag. Daarmee geeft RIM ontwikkelaars twee maanden de tijd om hun app klaar te stomen voor de launch van BlackBerry 10.

BlackBerry 10 Dev Alpha

RIM heeft haar planning voor de SDK via een blog bekend gemaakt. Er zijn inmiddels al wat beta’s beschikbaar van de SDK die ontwikkelaars kunnen gebruiken om hun app al zo goed als klaar te maken voor BlackBerry 10. Desondanks zullen er nog een paar veranderingen in het OS doorgevoerd worden voor de launch van 30 januari 2013. Deze wijzigingen zullen dan ook in de Gold variant van de BlackBerry 10 SDK verwerkt zijn die op 11 december door RIM zal worden vrijgegeven.

Aangezien de eerste BlackBerry 10-smartphones in februari de verkoop in zullen gaan, hebben ontwikkelaars ongeveer twee maanden de tijd om hun apps klaar te stomen. RIM zelf heeft een actie lopen waarbij 10.000 dollar aan omzet wordt gegarandeerd zodra een ontwikkelaar er zelf voor heeft gezorgd dat zijn app minimaal 1000 dollar omzet in de App World. Deze actie loopt tot 21 januari 2013 en apps moeten voor die tijd ingediend zijn in de App World.

RIM zal haar jaarlijkse BlackBerry Jam-conferentie begin februari gaan houden in Amsterdam. Begin dit jaar wist de fabrikant ook al een dergelijk congres te houden in de Nederlandse hoofdstad en toen werd de nieuwe CEO van RIM voor het eerst gepresenteerd aan het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Lennart09 -

    Die 10.000 klinkt wel grappig, zeker omdat er nog zo weinig apps zullen zijn voor bb10. Verder denk ik dat de beste tijd wel is geweest voor bb.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters