BlackBerry-aandeel schiet met 14 procent omhoog door nieuwe overnamegeruchten

De topman van Lenovo heeft concreet uitgesproken dat hij interesse heeft in een overname van BlackBerry. Wel wil de topman eerst een gedegen onderzoek doen naar diens concurrent.

De topman van Lenovo deed zijn uitspraak in een interview met de Franse krant Les Echos. Volgens de topman is een eventuele overname een zinnige optie, maar moet het bedrijf eerst wel diens concurrent volledig doorlichten alvorens het tot actie over gaat. Daarnaast wil de topman ook eerst alle voor en nadelen afwegen waardoor het nog wel even kan duren alvorens Lenovo een officieel bod uitbrengt op de aandelen van BlackBerry.

Het aandeel van BlackBerry steeg door deze uitspraak met 14 procent op de beurs. Lenovo heeft al eerder eens zijn interesse uitgesproken in een eventuele overname van BlackBerry. Sinds diens concurrent een ware overname prooi is geworden en Lenovo de ambitie heeft om flink te groeien in de markt voor smartphones , lijkt het een logische stap van Lenovo om BlackBerry over te nemen. Een dergelijke overname kan echter nog een lange tijd op zich laten wachten. BlackBerry zelf heeft altijd de optie open gehouden dat het het bedrijf verkoopt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters