‘BlackBerry komt met deze drie nieuwe Android smartphones’

Een betrouwbare bron heeft BlackBerry’s plannen voor drie nieuwe Android smartphones onthuld, de BlackBerry Argon, Neon en Mercury.

BlackBerry

Eerder deze week schreven we nog over de BlackBerry Neon, een goedkoper Android toestel dat door TLC ontwikkeld wordt, de fabrikant achter het bekende merk Alcatel. Uit de specificaties en een vermeende afbeelding waarop het toestel te zien zou zijn bleek dat het hoogstwaarschijnlijk om een gerebrande Alcatel Idol 4 gaat, een mid-ranger waar we eerder dit jaar al kennis mee maakten. Vandaag bleek dat BlackBerry niet een Android smartphone op de planning heeft staan, maar drie.

Drie nieuwe toestellen

Volgens een betrouwbare bron van de website VentureBeat wil het Canadese bedrijf de komende drie kwartalen elk kwartaal een nieuw model op de markt brengen. Ondanks het feit dat BlackBerry op dit moment slechts 0.2% van de smartphonemarkt in handen heeft geeft het bedrijf het nog niet op, zelfs niet nu de CEO van BlackBerry in een interview toe gaf dat het misschien tijd voor BlackBerry is om zich op andere producten te gaan focussen. Voorlopig is het echter nog niet zo ver, want met deze drie nieuwe toestellen wil BlackBerry weer hard aan de weg gaan timmeren.

BlackBerry Neon

BlackBerry Neon
De BlackBerry Neon

De drie toestellen hebben de codenamen Neon, Argon en Mercury, en komen ook in die volgorde uit. Als eerste hebben we dus de BlackBerry Neon, een mid-range toestel met een aluminium frame en een plastic achterkant. De Neon heeft waarschijnlijk een 5.2-inch 1080p scherm en wordt aangedreven door de Snapdragon 617 chipset, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Aan de achterkant van het toestel zit een 13MP camera, aan de voorkant vind je een 8MP camera terug. Het toestel heeft met 2610mAh een relatief kleine batterij, maar met het type scherm moet dat wel goed komen. Naar verwachting komt de BlackBerry Neon volgende maand of in augustus uit.

BlackBerry Argon

Het volgende model is de BlackBerry Argon, een vlaggenschip dat het Canadese bedrijf waarschijnlijk in oktober aan zal gaan kondigen. De Argon heeft een 5.5-inch Quad HD scherm en verder alles wat je van een high-end toestel anno 2016 zou verwachten: de Snapdragon 820, 4GB aan werkgeheugen, een vingerprintscanner, een USB Type-C connector en een 21MP camera aan de achterkant. Het toestel heeft een 3000mAh batterij en moet de BlackBerry Priv op gaan volgen.

BlackBerry Mercury

De Neon en Argon hebben echter geen QWERTY toetsenbord, een aspect waarmee BlackBerry zich lange tijd wist te onderscheiden van andere merken. Gelukkig staat de Blackberry Mercury ook op de planning, een smartphone die begin volgend jaar waarschijnlijk pas uit komt. De Mercury heeft een 4.5-inch scherm met een 3:2 aspect ratio, met daaronder dus een toetsenbord. Het toestel heeft een Snapdragon 625 chipset onder de motorkap, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Aan de achterkant van de Mercury zit een 18MP camera, aan de voorkant vind je een 8MP camera terug. Daarnaast heeft het toestel een flinke 3400mAh batterij. Hieronder zie je een gelekte render van het vermeende model.

BlackBerry Argon

Bron: VentureBeat

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters