Gelekte renders tonen BlackBerry Athena met fysiek toetsenbord

BlackBerry leeft voort, dankzij andere fabrikanten die met de licenties aan de slag zijn gegaan. Dat heeft het Canadese merk bepaald geen windeieren gelegd. Ondertussen timmert BlackBerry hard aan de weg met zijn eigen software, vooral gericht op bedrijven. Maar what’s next op smartphonegebied?

BlackBerry Athena opgedoken

We weten dat Optiemus aan twee vrij doorsnee toestellen werkt voor de Indiase markt. Smartphones die dus niet naar Nederland zullen komen. Wat dat betreft zijn de twee aankomende BlackBerry smartphones van het Chinese TCL interessanter. Dat is de fabrikant die ook de BlackBerry KEYone afleverde.

Dat toestel had een fysiek toetsenbord, een feature waarmee BlackBerry zich na al die jaren nog steeds weet te onderscheiden. De KEYone deed het beter dan verwacht, en dat lijkt in een opvolger te gaan resulteren. Er is namelijk een setje renders opgedoken van de BlackBerry Athena.

BlackBerry Athena

Althans, dat is de codenaam van het mysterieuze toestel. De legitiem ogende renders tonen duidelijk een modernere variant van de BlackBerry KeyOne. Of we dat ook in de uiteindelijke naam terug gaan zien, blijft een kwestie van afwachten.

We zien het bekende fysieke toetsenbord, met een iets groter touchscreen erboven. In de spatiebalk zit een vingerafdrukscanner Aan de achterkant zit dit keer een dubbele camera. Ook valt op dat de 3.5mm headphone jack nog steeds een plekje heeft. De gelekte details duiden op een flinke batterij.

Eerder gelekte benchmarktests wijzen op de zuinige Snapdragon 660, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen. Al met al een interessant toestel, zeker in een markt waar vrijwel alle smartphones op elkaar lijken.

Helaas is het nog niet bekend wanneer de BlackBerry Athena zijn opwachting gaat maken, of hoeveel het toestel gaat kosten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

🔥Lees ook: Apple legt focus op budget-iPhone X, opvolger krijgt drie camera’s

iPhone SE 2

De headphone jack leeft voort: Is dit de iPhone SE 2? lees verder

Apple iPhone X

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones lees verder

Oppo F7

Oppo lanceert F7 smartphone als persoonlijke beauty assisistent lees verder

OnePlus 6

Gelekte foto toont OnePlus 6 met scherm aan lees verder

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters