BlackBerry BBX-smartphones worden touchscreen-smartphones

Fabrikant RIM heeft in een interview gemeld dat de BBX-smartphones van de fabrikant naar alle waarschijnlijkheid touchscreen only zullen zijn. Daarnaast krijgen de schermen van het toestel een 16:9 verhouding.

BlackBerry Colt

In een interview met PCMag heeft Alec Saunders, RIM’s vice president voor Developer Relations en Ecosystem Development, gezegd dat de BBX-smartphones van RIM niet meer het kenmerkende toetsenbord zullen gaan mee krijgen. De toestellen zullen volgens de manager touchscreen only zijn, dit aangezien concurrenten Google en Apple daar momenteel ook veel succes mee boeken.

Verder weet de manager ook te melden dat de schermverhouding van de toestellen 16:9 zal zijn en een resolutie van 1024×600 pixels zal gaan krijgen. Volgens Saunders zullen dan ook alle huidige applicaties die op de PlayBook draaien op de BBX-smartphones gaan werken. Opvallend is ook dat de BES servers van RIM ook gelijk zullen werken op BBX-smartphones. Tot nog toe moest de PlayBook de services ontberen.

De eerste BBX-smartphones worden pas in het eerste kwartaal van 2012 verwacht. Eerder wist de CEO van RIM te bevestigen dat de smartphones inderdaad in het eerste kwartaal beschikbaar zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Hiermee verliezen de Black Berry toestellen dus een belangrijk kenmerk en rede waarom velen juist daarom die Black Berry aan wilden schaffen, en wordt het concureren tegen Apple en Android juist nog zwaarder.

Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters