BlackBerry BBX-smartphones worden touchscreen-smartphones

Fabrikant RIM heeft in een interview gemeld dat de BBX-smartphones van de fabrikant naar alle waarschijnlijkheid touchscreen only zullen zijn. Daarnaast krijgen de schermen van het toestel een 16:9 verhouding.

BlackBerry Colt

In een interview met PCMag heeft Alec Saunders, RIM’s vice president voor Developer Relations en Ecosystem Development, gezegd dat de BBX-smartphones van RIM niet meer het kenmerkende toetsenbord zullen gaan mee krijgen. De toestellen zullen volgens de manager touchscreen only zijn, dit aangezien concurrenten Google en Apple daar momenteel ook veel succes mee boeken.

Verder weet de manager ook te melden dat de schermverhouding van de toestellen 16:9 zal zijn en een resolutie van 1024×600 pixels zal gaan krijgen. Volgens Saunders zullen dan ook alle huidige applicaties die op de PlayBook draaien op de BBX-smartphones gaan werken. Opvallend is ook dat de BES servers van RIM ook gelijk zullen werken op BBX-smartphones. Tot nog toe moest de PlayBook de services ontberen.

De eerste BBX-smartphones worden pas in het eerste kwartaal van 2012 verwacht. Eerder wist de CEO van RIM te bevestigen dat de smartphones inderdaad in het eerste kwartaal beschikbaar zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Hiermee verliezen de Black Berry toestellen dus een belangrijk kenmerk en rede waarom velen juist daarom die Black Berry aan wilden schaffen, en wordt het concureren tegen Apple en Android juist nog zwaarder.

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters