BlackBerry boekt minder verlies dan verwacht

Fabrikant BlackBerry heeft met het produceren van smartphones minder verlies geboekt dan eerst verwacht werd. De Canadese fabrikant ziet naar eigen zeggen nog veel verbetering in de toekomst.

BlackBerry boekt minder verlies dan verwacht blackberry john chen
John Chen, BlackBerry CEO

In het afgelopen kwartaal heeft BlackBerry de verwachtingen van analisten overtroffen. Het aantal verkochte smartphones is dan wel gedaald, toch boekt de producent minder verlies dan aanvankelijk verwacht. Analisten voorspelden een verlies van 89 miljoen dollar, het ware verlies ligt echter 7 miljoen dollar lager. Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal zo’n 700.000 stuks, dat zijn er wel 100.000 minder dan in het voorgaande kwartaal.

BlackBerry baas John Chen laat in een conference call met stakeholders weten dat zijn bedrijf voor de eerste keer in een lange tijd hogere inkomsten boekt dan in het kwartaal ervoor. De omzet van het bedrijf bedraagt 548 miljoen dollar en opzichte van 490 miljoen dollar in het vorige kwartaal. Deze stijging heeft een symbolische waarde door het verbreken van de jarenlange financiële malaise waar BlackBerry in verkeert.

CEO BlackBerry

De CEO van het bedrijf wijt de stijging aan het stijgen van de gemiddelde verkoopprijs, dat verklaart ook de betere cijfers ondanks een daling in het aantal verkochte toestellen. Analisten verwachten dat het succes te danken is aan de Priv, de eerste Android-smartphone van het bedrijf. BlackBerry probeert met een fysiek toetsenbord en allerlei softwarediensten voor bedrijven de zakelijke markt terug voor zich te winnen.

De toekomst van BlackBerry ziet er dus dit jaar al wat beter uit dan vorig jaar, maar er moet nog veel gebeuren. Zo moet de trend van het dalende aantal verkochte toestellen weer gekeerd worden en zal de concurrentie op de markt van Android-toestellen zwaar zijn.

Bron: Fortune

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters