BlackBerry brengt software-ontwikkeling onder in aparte afdeling

BlackBerry is misschien niet meer de grootste technologische speler, toch ontwikkelt het bedrijf allerlei interessante technieken. De Canadese smartphonefabrikant heeft daar nu een aparte afdeling voor opgericht: BlackBerry Technology Solutions.

BlackBerry brengt versleutelde software, Project Ion, Certicom, QNX en Paratek onder in BlackBerry Technology Solutions

BTS gaat werken aan QNX, wat de basis vormt voor het BlackBerry 10-besturingssysteem en aan BlackBerry’s versleutelsoftware Certicom . Ook gaat BTS aan de slag met Project Ion: de ontwikkeling van BlackBerry’s ‘smart home’.

Op haar website laat BlackBerry weten dat Sandeep Chennakeshu per direct als directeur van BTS aan de slag gaat. “Ik ben heel blij dat hij leiding gaat geven aan BTS”, vertelt CEO John Chen. “QNX, Certicom en Paratek zijn strategische en innovatieve onderdelen van ons bedrijf die veel potentieel hebben.”

“Deze onderdelen spreken wereldwijd aan vanwege hun veilige, betrouwbare communicatiesysteem en de meegeleverde applicaties. Project Ion is een app-platform waarmee machines veilig met elkaar communiceren. Hiermee spelen we in op de groeiende behoefte aan ‘smart home’-toepassingen.’

BTS gaat ook de patentportefeuille van BlackBerry beheren. “Ons wereldwijde portfolio van 44 duizend patenten is op verschillende gebieden van waarde. Al deze onderdelen komen nu samen in een afdeling die door Sandeep wordt geleid. Hierdoor werken verschillende afdelingen beter samen en wordt er een betere inkomstenstroom gegenereerd.”

Chennakeshu was eerder al de technische topman van Sony-Ericsson. Ook is hij de uitvinder van 73 gepatenteerde technologieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters