BlackBerry CEO: “Android is nog niet aan de orde voor ons”

De nieuwe CEO van BlackBerry heeft aangegeven dat het bedrijf zich niet gelijk gaat storten op Android van Google. De nieuwe topman wil eerst uitzoeken waar het mis gaat bij de fabrikant, alvorens er stevige beslissingen worden genomen.

Joh Chen BlackBerry CEO

In een uitgebreid interview met Crackberry doet de net aangestelde CEO van BlackBerry, John Chen, wat meer uit de doeken over zijn nieuwe aanpak voor het bedrijf. De intrem-CEO van het bedrijf gaat eerst onderzoeken waar het mis gaat bij BlackBerry en hoe het met de software-afdeling is gesteld. De topman gaat daarnaast ook op zoek naar een nieuwe CEO die volgens hem veel verstand moet hebben van software en alles wat daaraan gerelateerd is. De topman liet eerder al ontvallen dat hij van plan is om door te gaan met het fabriceren en ontwikkelen van smartphones.

Op de vraag of BlackBerry van plan is om over te stappen op het Android OS, reageert de nieuwe topman afwachtend. “Het is nog veel te vroeg om daar een helder standpunt over in te nemen. Dat zou veel te veel vooruitlopen op de zaken. Ik ben nog maar 24 uur in het zadel bij BlackBerry”, aldus de Chen. De topman vervolgt zijn pleidooi door te zeggen dat men niet moet vergeten dat BlackBerry wel bestaansrecht moet hebben. Daarmee suggereert de topman dat het overstappen op Android een nagel kan zijn aan de doodskist van de fabrikant, aangezien BlackBerry zich zo nog minder zal kunnen onderscheiden.

De topman sluit af door om het geduld te vragen van consumenten en partners. Chen belooft dat verandering ”onderweg” is, maar dat het nu nog te vroeg is om de eerste plannen uit de doeken te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    Als hij net als zijn voorganger moet onderzoeken waar het mis is dan zegt dat genoeg.
    Ik kan het ook uiteenzetten: BB heeft geen financiële slagkracht om OS10 in de markt te zetten. OS10 heeft geen unieke features voor de consument om over te stappen.
    Android gecombineerd OS10 is misschien een kanshebber. WP is te gesloten om eigen features toe te voegen. Zelf ben ik niet voor nog een android toestel want android heeft een groot marktaandeel.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters