BlackBerry-CEO John Chen blijft langer

De tijdelijke CEO van BlackBerry, John Chen, is in november als interim-baas aangesteld terwijl het bedrijf naar een nieuwe chef zou blijven zoeken. Maar het woordje interim is inmiddels vervallen voor de naam van Chen, en hij blijft langer. Hoe lang is onzeker: hij heeft nu een aanstelling voor onbepaalde duur.

BlackBerry-CEO John Chen blijft langer chen

Een en ander is door BlackBerry verteld aan de New York Times. Chen werd in november aangesteld als interim-CEO. Hij volgde Thorsten Heins op, die in het jaar daarvoor weinig succesvol was gebleken om het bedrijf uit de rode cijfers te houden.

Chen, zo is nu verduidelijkt aan de New York Times, zal aanblijven totdat BlackBerry ‘terug is op een financieel solide basis’. De inspanningen om een opvolger voor Chen te vinden, zijn op een laag pitje gezet.

Chen heeft een uitdaging die niet misselijk is. Het bedrijf verloor miljarden dollars vanwege de slechte verkoop van BlackBerry-smartphones. Pogingen van de vorige CEO Heins om het bedrijf over te laten nemen, waren mislukt, en Chen is daarop teruggekomen. Hij vindt dat BlackBerry het zelfstandig moet klaren. Chen heeft al eens eerder een groot bedrijf gered dat in dit soort moeilijkheden zat, en BlackBerry verwacht van hem dat hij hetzelfde kan doen met het Canadese bedrijf dat ooit aan de basis stond van de smartphone.

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters