BlackBerry-CEO John Chen blijft langer

De tijdelijke CEO van BlackBerry, John Chen, is in november als interim-baas aangesteld terwijl het bedrijf naar een nieuwe chef zou blijven zoeken. Maar het woordje interim is inmiddels vervallen voor de naam van Chen, en hij blijft langer. Hoe lang is onzeker: hij heeft nu een aanstelling voor onbepaalde duur.

BlackBerry-CEO John Chen blijft langer chen

Een en ander is door BlackBerry verteld aan de New York Times. Chen werd in november aangesteld als interim-CEO. Hij volgde Thorsten Heins op, die in het jaar daarvoor weinig succesvol was gebleken om het bedrijf uit de rode cijfers te houden.

Chen, zo is nu verduidelijkt aan de New York Times, zal aanblijven totdat BlackBerry ‘terug is op een financieel solide basis’. De inspanningen om een opvolger voor Chen te vinden, zijn op een laag pitje gezet.

Chen heeft een uitdaging die niet misselijk is. Het bedrijf verloor miljarden dollars vanwege de slechte verkoop van BlackBerry-smartphones. Pogingen van de vorige CEO Heins om het bedrijf over te laten nemen, waren mislukt, en Chen is daarop teruggekomen. Hij vindt dat BlackBerry het zelfstandig moet klaren. Chen heeft al eens eerder een groot bedrijf gered dat in dit soort moeilijkheden zat, en BlackBerry verwacht van hem dat hij hetzelfde kan doen met het Canadese bedrijf dat ooit aan de basis stond van de smartphone.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters