BlackBerry-CEO vindt tablets maar ondingen

Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, vindt tablets maar ondingen. Hij voorspelt dat ze binnen enkele jaren geen bestaansrecht meer blijken te hebben.

BlackBerry PlayBook

Tegen Bloomberg zegt hij: ”Over vijf jaar denk ik niet dat er nog een reden is om een tablet te hebben. Misschien wel een groot scherm in je kantoor, maar geen tablet. Tablets op zichzelf vormen geen goed businessmodel.”

Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat er een opvolger voor de weinig verkochte BlackBerry PlayBook komt. Deze tablet, die twee jaar geleden op de markt kwam, wordt momenteel tegen opheffingsuitverkoopprijzen aan de man gebracht. Toch meldde diezelfde Heins nog onlangs dat hij denkt over de productie van een opvolger van de PlayBook, maar die tablet moest dan wel iets unieks hebben om hem te onderscheiden in de overvolle tabletmarkt. Hij meldde toen alleen aan een nieuw tabletavontuur te beginnen als het winst oplevert.

In de visie van Heins heeft BlackBerry geen tablets nodig om de markt terug te veroveren. De afgelopen jaren is de pionier op smartphonegebied in rap tempo ingehaald door de iPhone en de stormvloed aan Androidtelefoons. Dat gaat veranderen, voorspelt Heins. ”Over vijf jaar zie ik BlackBerry weer als een absolute leider op het gebied van mobiele technologie. Daar mikken wij op. Ik wil zoveel mogelijk marktaandeel veroveren als mogelijk is, maar we gaan dat niet doen door anderen te kopiĆ«ren.”

Bron: Bloomberg

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters