BlackBerry-CEO vindt tablets maar ondingen

Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, vindt tablets maar ondingen. Hij voorspelt dat ze binnen enkele jaren geen bestaansrecht meer blijken te hebben.

BlackBerry PlayBook

Tegen Bloomberg zegt hij: ”Over vijf jaar denk ik niet dat er nog een reden is om een tablet te hebben. Misschien wel een groot scherm in je kantoor, maar geen tablet. Tablets op zichzelf vormen geen goed businessmodel.”

Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat er een opvolger voor de weinig verkochte BlackBerry PlayBook komt. Deze tablet, die twee jaar geleden op de markt kwam, wordt momenteel tegen opheffingsuitverkoopprijzen aan de man gebracht. Toch meldde diezelfde Heins nog onlangs dat hij denkt over de productie van een opvolger van de PlayBook, maar die tablet moest dan wel iets unieks hebben om hem te onderscheiden in de overvolle tabletmarkt. Hij meldde toen alleen aan een nieuw tabletavontuur te beginnen als het winst oplevert.

In de visie van Heins heeft BlackBerry geen tablets nodig om de markt terug te veroveren. De afgelopen jaren is de pionier op smartphonegebied in rap tempo ingehaald door de iPhone en de stormvloed aan Androidtelefoons. Dat gaat veranderen, voorspelt Heins. ”Over vijf jaar zie ik BlackBerry weer als een absolute leider op het gebied van mobiele technologie. Daar mikken wij op. Ik wil zoveel mogelijk marktaandeel veroveren als mogelijk is, maar we gaan dat niet doen door anderen te kopiĆ«ren.”

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    maw. We hebben de boot gigantisch gemist en nu investeren heeft geen zin meer. Torsten vermeldt dat hij een hybride ziet met smartphone en tablet. Zoals de asus padfone.
    En hoezo willen ze anderen niet kopieren. Als ik os10 kijk zie ik toch icoontjes ala ios en android.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters