BlackBerry Curve 8520 populairste prepaid smartphone

Dat BlackBerry het erg goed doet in Nederland wisten we al, maar nu heeft het bedrijf zelf wat cijfers naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat het zelfs bijzonder goed gaat met het merk binnen onze grenzen. BlackBerry is de nummer één smartphone verkoper van Nederland, ook in het prepaidsegment.

BlackBerry Curve 8520 AAP

In het prepaidsegment is de BlackBerry Curve 8520 de populairste telefoon van Nederland. Dat blijkt uit de GfK cijfers van mei.

Ook in de rest van de wereld is het merk nog steeds stevig aanwezig, hoewel BlackBerry het qua marktaandeel inmiddels heeft afgelegd tegen de iPhone en de grote massa Android telefoons. BlackBerry maker RIM wijst erop dat 90% van de superrijken in de Fortune 500 lijst een BlackBerry gebruikt. In 1500 bedrijven wordt de nieuwe tablet BlackBerry PlayBook getest en wereldwijd zijn er 67 miljoen abonnees die gebruik maken van de verschillende BlackBerry services.

Ook de BlackBerry App World, de download winkel van RIM, doet het ondanks het beperkte aantal apps goed: er zijn er 35.000 beschikbaar en die zijn inmiddels 1 miljard keer gedownload. Dagelijks halen eigenaren van een BlackBerry telefoon 3 miljoen apps uit de BlackBerry App World.

Het in Nederland zeer populaire BlackBerry Messenger wordt wereldwijd door 45 miljoen mensen gebruikt. Daar komen maandelijks 2 miljoen gebruikers bij. 70% van de gebruikers benut BlackBerry Messenger dagelijks om te communiceren met vrienden, familie en collega’s. Het aantal gebruikers van de BlackBerry Messenger groeit per jaar met 40%. Dat betekent dat er per seconde 48 nieuwe BlackBerry Messenger gebruikers bijkomen.

Bron: persbericht RIM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters