BlackBerry Curve 8520 populairste prepaid smartphone

Dat BlackBerry het erg goed doet in Nederland wisten we al, maar nu heeft het bedrijf zelf wat cijfers naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat het zelfs bijzonder goed gaat met het merk binnen onze grenzen. BlackBerry is de nummer één smartphone verkoper van Nederland, ook in het prepaidsegment.

BlackBerry Curve 8520 AAP

In het prepaidsegment is de BlackBerry Curve 8520 de populairste telefoon van Nederland. Dat blijkt uit de GfK cijfers van mei.

Ook in de rest van de wereld is het merk nog steeds stevig aanwezig, hoewel BlackBerry het qua marktaandeel inmiddels heeft afgelegd tegen de iPhone en de grote massa Android telefoons. BlackBerry maker RIM wijst erop dat 90% van de superrijken in de Fortune 500 lijst een BlackBerry gebruikt. In 1500 bedrijven wordt de nieuwe tablet BlackBerry PlayBook getest en wereldwijd zijn er 67 miljoen abonnees die gebruik maken van de verschillende BlackBerry services.

Ook de BlackBerry App World, de download winkel van RIM, doet het ondanks het beperkte aantal apps goed: er zijn er 35.000 beschikbaar en die zijn inmiddels 1 miljard keer gedownload. Dagelijks halen eigenaren van een BlackBerry telefoon 3 miljoen apps uit de BlackBerry App World.

Het in Nederland zeer populaire BlackBerry Messenger wordt wereldwijd door 45 miljoen mensen gebruikt. Daar komen maandelijks 2 miljoen gebruikers bij. 70% van de gebruikers benut BlackBerry Messenger dagelijks om te communiceren met vrienden, familie en collega’s. Het aantal gebruikers van de BlackBerry Messenger groeit per jaar met 40%. Dat betekent dat er per seconde 48 nieuwe BlackBerry Messenger gebruikers bijkomen.

Bron: persbericht RIM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters