BlackBerry: “E-mail applicatie PlayBook komt er snel aan”

Een week voor de lancering van de PlayBook weet RIM aan Bloomberg te melden dat de e-mail applicatie voor de tablet er zeer snel aan zit te komen. Inmiddels hebben de Amerikaanse media hun reviews gepubliceerd van de tablet en deze zijn gematigd positief.

Producent RIM heeft een paar lastige weken achter de rug. Nadat eerder Co-CEO van RIM, Mike Lazaridis, een interview met de BBC wist te stoppen omdat de BBC plots een zeer suggestieve vraag wist te stellen, lijken nu ook de reviews van de PlayBook tegen te vallen. In Amerika zal de PlayBook over precies een week de verkoop in gaan en de verwachtingen zijn redelijk hoog gespannen voor de tablet van RIM, dit aangezien de producent de afgelopen periode analisten niet wist te verrassen met innovatieve nieuwe producten.

Echter lijken de eerste reviews van de grote Amerikaanse media tegen te vallen. Veel media zijn het er over eens dat de PlayBook een erg handzaam apparaat is en dat ook de software meer dan indrukwekkend is, maar de tablet als geheel tekort schiet. Zo zou de agenda functionaliteit nog missen en de e-mail functionaliteit. RIM denkt daar echter anders over en heeft de PlayBook zo ontworpen dat wanneer deze aangesloten wordt aan een BlackBerry-smartphone, de e-mail en de agenda automatisch gesynchroniseerd wordt tussen de twee apparaten. Zodra de verbinding tussen de twee apparaten vervolgens weg valt dan worden deze gegevens ook gelijk van de tablet af gehaald en hoeven zakelijke gebruikers ook nooit bang te zijn dat de essentiële data van hun tablet in verkeerde handen valt.

De media zijn echter van mening dat de PlayBook zo niet op zich zelf kan staan als directe concurrent voor een Apple iPad 2 en een Motorola Xoom. RIM wijst er echter op dat de PlayBook vooral bedoeld is voor de huidige gebruikers van BlackBerry-smartphones en dat zijn er inmiddels meer dan 60 miljoen wereldwijd.

RIM heeft echter ook nog een 3G-versie van de PlayBook in petto die later deze zomer de verkoop in moet gaan in Amerika. Ook weet de producent te melden dat ‘zeer snel’ een e-mail applicatie zal worden toegevoegd middels een software-update voor de PlayBook. Eerder wist All About Phones al te melden dat de PlayBook naar verwachting rond juni in Nederland in de verkoop zal gaan.

BlackBerry PlayBook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. henk -

  Hallo,
  ik heb gister een playbook gekocht 16g en mijn BB er op af gestemd so fare so good maar muziek of foto,s over zetten is nog niet gelukt!de mail funktie werk dus NOG niet zonder BB maar dat gaat nog gebeuren hoop ik .
  Als ik eerlijk ben vind ik de playbook wel iets tegen vallen! gebruik al 5 jaar BB daar over ben ik wel te spreken .

  We wachten dus maar af.

 2. v-power -

  Zeer jammer, vind het juist super handig zoals RIM het bedoelt heeft. Zo kan ik ook gewoon dan de Playbook aan iemand geven om mee te spelen zonder bang te zijn dat die persoon in je persoonlijke gegevens zitten.

  Hét hoeft toch niet persé hetzelfde te zijn als een iPad. Het is juist leuk dat we verschillende apparaten hebben en niet allemaal hetzelfde.

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters