BlackBerry: “E-mail applicatie PlayBook komt er snel aan”

Een week voor de lancering van de PlayBook weet RIM aan Bloomberg te melden dat de e-mail applicatie voor de tablet er zeer snel aan zit te komen. Inmiddels hebben de Amerikaanse media hun reviews gepubliceerd van de tablet en deze zijn gematigd positief.

Producent RIM heeft een paar lastige weken achter de rug. Nadat eerder Co-CEO van RIM, Mike Lazaridis, een interview met de BBC wist te stoppen omdat de BBC plots een zeer suggestieve vraag wist te stellen, lijken nu ook de reviews van de PlayBook tegen te vallen. In Amerika zal de PlayBook over precies een week de verkoop in gaan en de verwachtingen zijn redelijk hoog gespannen voor de tablet van RIM, dit aangezien de producent de afgelopen periode analisten niet wist te verrassen met innovatieve nieuwe producten.

Echter lijken de eerste reviews van de grote Amerikaanse media tegen te vallen. Veel media zijn het er over eens dat de PlayBook een erg handzaam apparaat is en dat ook de software meer dan indrukwekkend is, maar de tablet als geheel tekort schiet. Zo zou de agenda functionaliteit nog missen en de e-mail functionaliteit. RIM denkt daar echter anders over en heeft de PlayBook zo ontworpen dat wanneer deze aangesloten wordt aan een BlackBerry-smartphone, de e-mail en de agenda automatisch gesynchroniseerd wordt tussen de twee apparaten. Zodra de verbinding tussen de twee apparaten vervolgens weg valt dan worden deze gegevens ook gelijk van de tablet af gehaald en hoeven zakelijke gebruikers ook nooit bang te zijn dat de essentiële data van hun tablet in verkeerde handen valt.

De media zijn echter van mening dat de PlayBook zo niet op zich zelf kan staan als directe concurrent voor een Apple iPad 2 en een Motorola Xoom. RIM wijst er echter op dat de PlayBook vooral bedoeld is voor de huidige gebruikers van BlackBerry-smartphones en dat zijn er inmiddels meer dan 60 miljoen wereldwijd.

RIM heeft echter ook nog een 3G-versie van de PlayBook in petto die later deze zomer de verkoop in moet gaan in Amerika. Ook weet de producent te melden dat ‘zeer snel’ een e-mail applicatie zal worden toegevoegd middels een software-update voor de PlayBook. Eerder wist All About Phones al te melden dat de PlayBook naar verwachting rond juni in Nederland in de verkoop zal gaan.

BlackBerry PlayBook

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters