‘Binnenkort hele reeks aan nieuwe Blackberry elektronica’

Waar Blackberry ooit één van de grotere spelers was op het gebied van mobiele telefonie, lijkt het bedrijf steeds meer terrein te verliezen. Tegenwoordig brengt het bedrijf zelf nauwelijks nog hardware uit en moet Blackberry het vooral hebben van het verlenen van licenties. Op het moment verschijnt de Blackberry merknaam alleen op telefoons of telefoon gerelateerde accessoires. Blackberry kondigde echter aan dat daar binnenkort verandering in zal komen. Het bedrijf zal namelijk ook licenties voor gebruik van de Blackberry naam gaan verlenen aan bedrijven buiten de mobiele industrie.

Nieuwe Blackberry toestellen bestaan uit onderdelen Alcatel Idol 4

Blackberry licentiesGezien de huidige staat van zaken bij Blackberry, lijkt dit een verstandige beslissing. Er was een tijd dat het heel wat betekende om met een Blackberry gezien te worden. De Blackberry toestellen waren populair onder zakenmensen. En doordat veel filmsterren ook met Blackberry’s werden gespot, werden de toestellen ook buiten de zakenwereld een gewild item. Tegenwoordig zullen de meeste mensen niet weten wat de laatste Blackberry toestellen zijn. De nieuwste Blackberry DTEK50 en DTEK60 werden niet door Blackberry geproduceerd en bestaan uit onderdelen van de Alcatel Idol 4. In plaats van weg te kwijnen heeft Blackberry er duidelijk voor gekozen op een grootse manier een andere kant in te slaan.

Blackberry licenties voor de “enterprise of things”

Wat deze uitbreiding van licentie praktijken uiteindelijk zal betekenen is op het moment nog niet te overzien. Blackberry heeft niet aangegeven of de merknaam beperkt zal worden tot een bepaalde groep producten of dat elk willekeurig apparaat in de toekomst een Blackberry versie zou kunnen krijgen. Het bedrijf noemt deze uitbreiding zelf de “Enterprise of things” en liet the Verge weten, dat elk toekomstig Blackberry product een stukje van het bedrijf zal bevatten. Dit stukje zal toegevoegd worden in de vorm van een bepaalde technologie of code.

Blackberry auto’s en koffiezetapparaten

We zijn benieuwd wat voor Blackberry producten er binnenkort op de markt zullen verschijnen. Misschien staan we in de toekomst op om koffie te maken met de Blackberry en om vervolgens weg te rijden in de nieuwe Blackberry convertible.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters