'BlackBerry gaat 40 procent van het personeel ontslaan'

Volgens The Wall Street Journal zal BlackBerry binnenkort bekend gaan maken dat het ongeveer 40 procent van zijn medewerkers op straat gaat zetten. Het bedrijf zelf spreekt het bericht niet tegen.

De doorgaans goed ingelichte krant The Wall Street Journal beroept zich op bronnen binnen Blackberry. Volgens de krant zal ongeveer 40 procent van het personeelsbestand bij BlackBerry binnenkort gaan verdwijnen als gevolg van een grote reorganisatie om het verlies te beperken. De nieuwe ontslagronde komt bovenop twee eerdere rondes waarbij in totaal 5000 mensen hun baan verliezen middels natuurlijke verloop en middels ontslag.

BlackBerry zelf geeft in een reactie aan tegenover de krant dat het bedrijf continue haar organisatie aan het stroomlijnen is om er zo zeker van te zijn dat de juiste mensen op de juiste plek zitten om zo de groei van het bedrijf te waarborgen. Het bedrijf wilde dan ook niet in gaan op het 40 procent cijfer, aldus de krant, maar duidelijk is wel dat het bedrijf niet stellig ontkent dat er een nieuwe ontslagronde aanstaande is.

BlackBerry Z30 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters