BlackBerry gaat dit jaar alleen Android-telefoons maken

BlackBerry gaat in 2016 alleen maar Android-toestellen op de markt brengen. Dit heeft topman John Chen verteld in een interview op de CES-beurs in Las Vegas.

BlackBerry heeft aan het einde van afgelopen jaar de Priv op de markt gebracht. Deze smartphone heeft ten eerste een opvallend design met zijn uitschuifbare toetsenbord, maar daarnaast draait hij op Android. Deze overstap van BlackBerry OS naar Android is misschien wel de redding voor het bedrijf wat de afgelopen jaren in een financiële crisis verkeerde.

PrivBlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is een van de meeste innovatieve smartphones van afgelopen jaar, en dit wil het
bedrijf vasthouden. Chen zegt dat aankomend jaar alle BlackBerry-telefoons met Android geleverd zullen worden. Tot nu toe heeft de Priv over het algemeen positieve reacties gekregen.

blackberry-vienna-android-930x694Vienna

Er zijn al geruchten over de volgende BlackBerry-telefoon. Deze heet de BlackBerry Vienna en draait zoals verwacht op Android en heeft een toetsenbord. Het grote verschil met de Priv is dat het toetsenbord niet uitschuifbaar is, maar vast onder het scherm zit. Dit is vergelijkbaar met de oudere smartphones van de fabrikant.

App-tekort

Voordat de Canadese fabrikant overstapte op Android gebruikte het bedrijf zijn eigen besturingssysteem; BlackBerry OS. Deze software werkte prima, maar was niet populair. De grootste reden hiervoor is het gebrek aan apps die beschikbaar waren voor het besturingssysteem. Dit is vergelijkbaar met Windows  Phone die ook ver achterloopt op het gebied van apps in vergelijking met Android en iOS.

BlackBerry Crisis

Doordat de software niet alles bood wat gebruikers wilde John-Chenliep de omzet terug en werd het bedrijf bijna failliet verklaard. John Chen werd toen als hoofd van het bedrijf aangesteld om dit te voorkomen. Sindsdien gaat het bedrijf, relatief gezien, erg goed. Het lijkt erop dat de smartphonefabrikant weer bezig is met zijn comeback.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters