BlackBerry gaat dit jaar alleen Android-telefoons maken

BlackBerry gaat in 2016 alleen maar Android-toestellen op de markt brengen. Dit heeft topman John Chen verteld in een interview op de CES-beurs in Las Vegas.

BlackBerry heeft aan het einde van afgelopen jaar de Priv op de markt gebracht. Deze smartphone heeft ten eerste een opvallend design met zijn uitschuifbare toetsenbord, maar daarnaast draait hij op Android. Deze overstap van BlackBerry OS naar Android is misschien wel de redding voor het bedrijf wat de afgelopen jaren in een financiële crisis verkeerde.

PrivBlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is een van de meeste innovatieve smartphones van afgelopen jaar, en dit wil het
bedrijf vasthouden. Chen zegt dat aankomend jaar alle BlackBerry-telefoons met Android geleverd zullen worden. Tot nu toe heeft de Priv over het algemeen positieve reacties gekregen.

blackberry-vienna-android-930x694Vienna

Er zijn al geruchten over de volgende BlackBerry-telefoon. Deze heet de BlackBerry Vienna en draait zoals verwacht op Android en heeft een toetsenbord. Het grote verschil met de Priv is dat het toetsenbord niet uitschuifbaar is, maar vast onder het scherm zit. Dit is vergelijkbaar met de oudere smartphones van de fabrikant.

App-tekort

Voordat de Canadese fabrikant overstapte op Android gebruikte het bedrijf zijn eigen besturingssysteem; BlackBerry OS. Deze software werkte prima, maar was niet populair. De grootste reden hiervoor is het gebrek aan apps die beschikbaar waren voor het besturingssysteem. Dit is vergelijkbaar met Windows  Phone die ook ver achterloopt op het gebied van apps in vergelijking met Android en iOS.

BlackBerry Crisis

Doordat de software niet alles bood wat gebruikers wilde John-Chenliep de omzet terug en werd het bedrijf bijna failliet verklaard. John Chen werd toen als hoofd van het bedrijf aangesteld om dit te voorkomen. Sindsdien gaat het bedrijf, relatief gezien, erg goed. Het lijkt erop dat de smartphonefabrikant weer bezig is met zijn comeback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters