BlackBerry gaat gebukt onder een wereldwijde storing – Update 13

Verschillende Nederlandse providers melden dat mensen met een BlackBerry-smartphone niet kunnen internetten. Producent RIM lijkt te kampen met een wereldwijde storing van haar services.

Zo laat provider Hi via Twitter weten dat producent RIM last heeft van een storing. Ook klanten van T-Mobile lijken het zelfde probleem te hebben en ook andere providers lijken afhankelijk te zijn van RIM. Gebruikers van alle provider met een BlackBerry bundel melden dat ze niet kunnen internetten. Dit komt doordat het verkeer van de BlackBerry-smartphones via de servers van RIM lopen en deze hebben momenteel een grote storing die wereldwijd mensen treft.

Onduidelijk is nog wanneer de storing is verholpen. Ook is niet duidelijk hoe de storing tot stand gekomen is. Voorzover bekend is dit de eerste grote storing van producent RIM.

Update op 10/10/2011 om 15:30 uur:

Provider Hi weet via Twitter te melden dat het er vanuit gaat dat de storing vanaf 17 uur is opgelost. De provider zou dit van RIM te horen hebben gekregen.

Update op 10/10/2011 om 16:30 uur:

Inmiddels is duidelijk geworden dat de storing te maken heeft met een kapotte server van BlackBerry in Engeland. De producent hoopt het probleem zo snel mogelijk op te lossen, al is onduidelijk hoe lang het nog kan duren. Verder lijkt alleen Europa last te hebben van de storing.

Update op 10/10/2011 om 17:55 uur:

Inmiddels is duidelijk geworden dat de deadline van 17 uur niet gelukt is om het probleem te verhelpen. RIM heeft nog niet aangegeven wanneer de storing wel verholpen is.

Update op 10/10/2011 om 22:25 uur:

RIM zwijgt vooralsnog in alle talen. Wel lijken sommige gebruikers weer mondjesmaat internet te krijgen op hun BlacKBerry-smartphone en ze kunnen ook weer pingen en e-mailen. Desondanks zijn er nog veel mensen die dat niet kunnen. Onduidelijk is nog hoe lang de storing gaat duren. Het schijnt te helpen om om het uur de batterij uit de BlackBerry te halen en er weer in te stoppen om zo een hard-startup te forceren van het toestel. Zodra er meer bekend is zullen we dit bericht updaten met informatie.

Update op 10/10/2011 om 23:59 uur:

Fabrikant RIM heeft op de valreep het probleem weten op te lossen. Langzaam maar zeker worden alle gebruikers in Europa nu aangesloten door de fabrikant. Dit kan nog even duren maar je kunt voor de zekerheid je batterij uit je telefoon halen en opnieuw opstarten zodat het toestel zich volledig aanmeldt bij het netwerk en de RIM-services.

Update op 11/10/2011 om 13:30 uur:

Het lijkt erop dat RIM wederom een storing heeft. Steeds meer gebruikers melden via Twitter dat ze wederom niet kunnen internetten of BMM’en. Onduidelijk is nog wat de oorzaak is. Ook blijkt onze eigen BlackBerry niet meer te kunnen internetten.

Update op 11/10/2011 om 15:45 uur:

Producent RIM is inmiddels op de hoogte van het probleem maar heeft nog niet publiekelijk gereageerd. De producent is bezig met het probleem op te lossen, maar kan nog niet aangeven hoe lang het gaat duren.

Update op 11/10/2011 om 22:40 uur:

RIM heeft via Twitter laten weten dat er een switch kapot is gegaan die voor de tweede storing heeft gezorgd. De producent is momenteel druk bezig om het probleem op te lossen. Onduidelijk is nog hoe lang het probleem zal duren. De eerste gebruikers zijn al weer online te vinden via BBM.

Update op 12/10/2011 om 10:30 uur:

Inmiddels is de derde dag van de storing ingegaan en is duidelijk geworden dat RIM het probleem nog steeds niet opgelost heeft. Daarnaast heeft het probleem zich verspreid naar meerdere landen in de wereld. De producent hoopt het probleem vandaag opgelost te hebben, maar durft nog geen tijdstip te geven over wanneer alles achter de rug is.

Update op 12/10/2011 om 14:30 uur:

Het lijkt er op dat de problemen langzaam maar zeker door RIM opgelost zijn. Gebruikers komen weer online, al gaat dat gestaag. Ping’s en e-mails lijken weer aan te komen. Provider T-Mobile lijkt het tevens te bevestigen.

Update op 12/10/2011 om 15:49 uur:

BlackBerry heeft inmiddels een pagina in het leven geroepen omtrent de storing. Op de site zal per uur staan wat de status van de storing is. Inmiddels lijken steeds meer mensen aangesloten te worden met hun smartphone door RIM.

Update op 12/10/2011 om 21:27 uur:

RIM heeft tijdens een online persconferentie laten weten hoe het allemaal mis is gegaan. Afgelopen maandag begon de storing in Engeland door een kapotte core switch in hun serverpark. RIM heeft backups hiervoor klaar staan die het geheel dan moeten overnemen, echter lieten deze het plots afweten ondanks dat RIM het systeem goed getest heeft. Als gevolg hiervan is er veel verkeer in de wacht komen te staan, denk aan e-mail, pings en andere data die via RIM loopt.

Doordat er een waterval ontstond van de wachtrij werden ook andere landen de dupe door de storing aangezien het probleem van server naar server zich verplaatste. RIM heeft hierop niet kunnen anticiperen en als gevolg hiervan zijn landen als de VS in de problemen geraakt.

RIM’s prioriteit is nu om alles weer werkend te krijgen en daar is het hele bedrijf nu op gericht. De slechte communicatie richting klanten komt dan ook hierdoor; ze zijn druk bezig met het probleem op te lossen. RIM probeert nu al het verkeer weer langzaam maar zeker door te sturen, volgens de producent gaat er geen data verloren. De producent heeft nog geen plannen om haar klanten eventueel te vergoeden voor de driedaagse storing.

De producent liet niet los wanneer het verwacht dat alle problemen opgelost zijn. Dit kan nog minimaal de gehele nacht duren.

Update op 13/10/2011 om 11:00 uur:

Inmiddels is bijna iedereen weer online via zijn BlackBerry-smartphone. De problemen zijn zo goed als opgelost, aldus RIM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. fukc -

  nou ik weet niet wat jij lult, maar BB heeft altijd wel wat.. en ik geef toe in het begin was ik echt verliefd op dat ding, maar het is echt slechte kwaliteit.. dus lul geen onzin over 4jaar geen storing. wil je daarmee goed praten wat er nu aan de hand is -________- zucht hoor DIKKE ZUCHT

 2. PvdT -

  Ik snap nog steeds niet dat de mensen zo reageren als de meeste reacties hier onder. Het gaat om een telefoon die het niet doet. In 1999 wilde we allemaal niet aan een mobiel!. Tenminste het belangrijkste blijft het gewoon doen. En dat is BELLEN en SMSen en dan natuurlijk ook nog vragen om een vergoeding. Net of jullie nooit iets fout hebben gedaan en daarvoor een vergoeding hebben afgegeven aan diegene. Daarnaast heeft elke provider of mobiel wel een keer een storing. Nu is het zo dat voor mijn geval blackberry de afgelopen 4 jaar geen storing of iets heeft gehad en dan nu opeens gaan klagen ja blackberry is slecht ik neem nooit meer een blackberry. Nou ik zweer bij mijn blackberry voor altijd. Mijn mening!

 3. v-power -

  Het lastige van zo'n grote storing is dat als het opgelost wordt dat er miljoenen gebruikers tegelijk 'inloggen' en allemaal tegelijk beginnen te testen en chatten en vervolgens worden de servers overbelast omdat die nooit berekend zijn dat iedereen het tegelijkertijd gebruikt..

 4. secrt -

  ik heb geen sms bundel + als ik sms gaat het me behoorlijk wat kosten met vodafone abonnement. Ik vind dat dit echt een schande is voor 'BlackBerry'. Nu weten we voor de volgende keer dat we allemaal niet voor een BlackBerry gaan! Waardeloos shit auwe

 5. NEGATIV -

  keiz fockt alweer he ! godverdomme is hier geen focking grappentijd zo vroeg !

  krijg verdomme om 08:17 een ping:

  NEGGA WAKKER WORDEN ! ER IS EEN PROBLEEM !

  ik stuur terug whatsup?

  krijg ik van die aap terug: ik ben wakker.

  damn.

  rust mensen, ga slapen

 6. KEIZERBABY -

  groupies waddup !
  dominiqueeb waddup !
  negga waddup !

  je moet die tickets niet weggeven -g maar verkopen zodat je er nog aan verdiend mi mattie
  money is de motivatie jwz bradda.

  negga is kk narig omdat we niet konden pingen vorige keer stond ie daaro beetje narig te zijn in zyn eentje hahahah !

  rust main,

  Free Jonny – Free Makka

 7. db1991 -

  en zoals ik vroeg heb ik een excuses gekregen hehe, 230FA480 als je nog wilt klagen tegen me of toch naar de bios wilt hehe !

  trouwens, wie gaan er in november allemaal naar de optredens, 26 nov.

  KEIZER, NEGATIV, DOMINIQUEEB (nieuw!), LUCKY LUC, PRIESTER.

  ik heb nog 50 kaarten voor dit evenement, iemand?

 8. db1991 -

  gelovig is geen scheldwoord, don't worry, en indd als ik 250 per maand al betaal kun je nagaan dat bioscoopkaartjes een kleine vergoeding is πŸ˜› haha was maar een voorbeeld main, wat zijn jullie allemaal serieus zeg. fock die hele bb, binnenkort iphone5 ! wat een geniaal filmpje @ youtube !

  stephanie je mag mijn bb hebben hehe.

 9. stephanie -

  Pff ik heb al vanaf vanochtend vroeg al geen internet of ping whatsapp twitter facebook en zeer vervelend hoor dat iedereen weer verbindingen heeft en ik zal zeker de enigste weer zijn die dat niet heeft… Heeeelp kan al 2 week niet slapen dus mn bb is op dit moment zeer belangrijk om van mn verveling af te komen… Hoop dat ik straks weer bereikbaar ben en het liefst nu!!

  Gr Stephanie
  Die niks heeft πŸ™ haha

 10. xyou -

  nou bij mij doet internet whatsapp nog maar het belangrijkste mist nog PING! ze mogen wel eens opschieten en mij sowieso een dag gratis internet geven ik heb hier voor betaald en boeit me niet dat je kan smsen en bellen dat gaat ook weer buiten je bundel om dus extra kosten. πŸ˜‰

 11. Gast -

  Heb de raad opgevolgd ;
  haal je accu uit je bb terwijl hij aanstaat ; wacht een minuut en doe hem er terug in.
  Zet je internet daarna uit , wacht 5 minuten en zet hem dan weer aan.
  Bij mij doet nu alles het weer op pingen na! πŸ™‚
  dus proberen waard zou ik zeggen!

 12. Charlotte -

  ik heb alleen ping niet en whatsapp en msn, vervelend want dit zijn de enige manieren om contact te hebben met mijn vriend, ik mis hem echt.
  maarja, een storing kan gebeuren, en over vergoedingen moeten we niet zeuren. misschien komen die er ook wel. het is toch veel te vroeg daar nu al over te klagen?
  ik hoorde trouwens dat het 5 dagen duurt ofzo?
  weet niet of t waar is, khoop t niet.

 13. Erwin -

  Ik hoop echt dat ze het snel gaan oplossen. Want ik word echt gek van dat mijn mob. Ik heb er nu niks meer aan zonder internet. Hier door raken ze heel veel klanten kwijt. Sorry Blackberry, Hier komt de reseccie aan! Voor jullie in ieder geval. :Y

 14. Gast -

  Ik heb net weer 1 mailtje binnen gekregen en dta was het..
  geen ping, whatsapp , internet niks …
  dus we wachten maar weer rustig verder πŸ™

 15. xxxxxxx -

  bij mij doet die het nog niet, wel zwaar irritant hoor. maar bij de meesten doet die het wel weer? want ik had net ookwel datdie het 1 min deed en erna weer erachter weg ging.

 16. Mitch -

  Hee ja idd ik hoorde ook dat het tot minimaal vrijdag zou kunnen gaan duren:(!! Scheitzooi! Maja! Iedere telefoon heb wat! Hoor steeds meer vrienden mt n samsung galaxy s dat die dood is en 5 weken opgestuurt mot worden dus dn ma liever een storing!!

 17. Mikaa -

  mensen loop hier niet te teringen je moeder of vader is niet dood… vroeger deed je ook alles met een briefje doe dat nu dan ook.. geen drugs verslaafde maar bb verslaafden…. of ik nu een dag wel of niet kan pingen heb een laptop btg enz:) get a life dis kk grote bullshit;)

 18. martijn -

  de storing is nog steeds niet voor bij :S
  echt iritant dan ben je bezig met ping gesprek verstuurt tie niet meer pffff lekker dan zit je daar zonder ping enzo πŸ™

  1. robnas -

   [/aandachttypemodus]NNNEEEEEEE DDDDDAAAAATTTTTT KKKKKKKKKUUUUUUUUUUUUUNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEENNNNNN ZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEE NNNNNIIIIIIIEEEEEEEEEEEETTTTTTTTT [/aandachttypemodus]

   Je mag ook zonder vastzittende knop/vinger typen. Of gebruik de "backspace", dat is een speciale knop om getypte letters van je scherm te verwijderen.

 19. steve -

  Niet zijken? hou heel snel je mond dicht ofzo, je wilt niet weten wat ik per maand betaal.. dat ze een storing hebben oke.. kan niemand iets aan doen nee, Maar dat hier niks tegenover staat is zou waardeloos zijn! ze kunnen MAKKELIJK wat missen het gaat hier om miljoenen omzet per dag, dus geen vergoeding is bij mijn volgende abbo ook geen bb!

  1. v-power -

   Ik wil het wel weten, vertel? Alles wat je teveel betaald en aan andere diensten zoals telefonie gaat naar de telecom provider. Dus vertel eens wat jij betaald aan RIM?

 20. Joost -

  Voor de liefhebbers, gemiddelde kosten BB Service bij providers, tussen de 5 en 10 euro per maand.

  Storing sinds een uur of 13.00, tot laten we zeggen 17.00. Totaal dus 4 uur.

  Bij 10 euro per maand: 5.5 cent
  Bij 5 euro per maand: bijna 3 cent

  Aardig de moeite inderdaad. En dan bioscoopkaartjes willen als schadevergoeding, ik ben de draad helemaal kwijt.

 21. gast -

  dude als je maandelijks 250euro betaalt wat loop je te zeiken om domme bioscoopkaartjes van 7,50 per stuk. zet je pin hier ofzo krijg je van mij wel 2 bioscoopkaartjes :S

  1. cihan -

   haha wat een commentaar allemaal,
   dat ze dat ma snel oplossen want men geduld geraakt stilletjes aan op, en dat ze deze forum ma snel afsluiten πŸ˜€ ping me 2805C903 πŸ˜€

 22. Sanne -

  Waar slaat DAT nou weer op ?? :S
  Je gebruikt gelovig zijn bijna als een scheldwoord..
  Omdat iemand een intelligentere opmerking maakt dan de gemiddelde vmbo scholier die hier loopt te mekkeren?
  Jullie moeten allemaal even stoppen met dat eeuwige gezeik over die Blackberry's.. En jullie hebben het allemaal over "We verwachten wel wat meer kwaliteit van zo'n duur toestel" maar
  1. We weten allemaal dat je je toestel niet los hebt gekocht maar hem hebt gekregen bij je schattige abbonementje
  2. Hoe ga je een server storing in verband stellen met je toestel?

  Het gemiddelde persoon met een BB heeft duidelijk een IQ in de dubbele cijfers :X

 23. Tamsollya -

  ja er gebeurt weer wat bij mij…ik krijg mijn mail iig weer binnen sinds een paar minuten…nu whatsapp ed nog….
  Enne..storing kan gebeuren mensen, rustig blijven!!

 24. db1991 -

  Evii jij bent geweldig ! haha.
  ik betaal zelf maandelijk bijna 250 euro aan dat abbo, is mijn eigen schuld maar toch vind ik dat ik voor dat geld wel uitstekende service moet hebben.
  BIOSCOOPKAARTEN !! hehe.

  1. x103 -

   oke 250 aan btg, dan heb je gewoon geen leven. ga vrienden in rl zoeken ipv dat je enige manier om contact met de buitewereld te houden je blackberry is.. triest ;a

 25. berthooligan404 -

  inderdaad !
  Joris jij snapt het !

  telefoon = contacten = handel = drugs = geld = overleven

  en nu zeg je dit maar wacht maar als wij voor jou staan, wij verdienen net zo hard ons geld alleen anders.

   1. v-power -

    Hij pingt met zn klanten πŸ˜€ als je een beetje bedrijf bent heb je een BES staan en blijven je emails gewoon binnen komen op je BB.

 26. joris Driepinter -

  Jongens de enige die hier echt last van hebben zijn de drugskoeriertjes, die verliezen echt een deel van hun omzet.
  1. Het is een wereldwijde storing bij BlackBerry daar kan geen provider wat aan doen

  2. Een schade vergoeding omdat je een dag niet kan mailen of pingen. Hoeveel betaal je per maand ? reken dat eens om naar een uurprijs.

  3. En als je niet blij bent met BB dan ga je toch naar Apple of Android ? Heb je wel een touchscreen en apps..en zelfs een spiegeltje kunnen alle meisjes hun lipgloss opdoen. Hoeven ze je scooterhelm niet meer als spiegel te gebruiken.

  dus..

  get a life.
  Goed blog trouwens dit

 27. broer db1991 -

  op zijn minst misschien een berichtje van de server straks met hun excuses. dat is redelijk. ongeacht of ze er wat aan kunnen doen, als ik potjes lucht importeer vanuit polen en je krijgt een potje pindakaas omdat het even verkeerd ging dan klaag je ook toch? als je moet betalen doet alles het wel by de server en als je wat later komt dan klagen ze direct en dreigen met afsluiting, en als wij klagen is het niet goed. denk na man.

 28. Gast 2 -

  Hey gast db1991,

  Daar hoef je niet gelovig voor te zijn. Als je al 4 uur lang niet zonder je telefoon kan, is er iets ernstig mis met je hoor. En buiten dat, je kan wel gewoon smsen/bellen, dus je kan in contact blijven met je eventuele vrienden, alleen valt het buiten je internetbundel.

 29. db1991 -

  brave frank, jij bent vast en zeker gelovig of niet?
  of je pappie en mammie betalen je abbo of whatever, maar er zijn mensen die wel vrienden hebben en die wel contact willen onderhouden met eventuele vrienden en vriendinnen. blackberry is indd vaak wel betrouwbaar maar je verwacht voor zo'n prijs op zijn minst uitstekende kwaliteit en voor dit een eventuele vergoeding. maargoed geen bioscoop kaart voor jou dan. hehe.

  1. Angelo -

   Heb voor zo ver ik weet nog nooit zoiets bij BB meegemaakt. Je kan toch nog bellen.. alleen een middagje geen data. Wat loopt je jezelf druk te maken..?:S Als je "vrienden" je een dagje je niet op je faceboekje of hyvesje niet zien.. laten ze je dan vallen of zo.

  2. robnas -

   [flamen]
   hahaha, [url=http://www.twitmunin.com/v/415776/hi-commercial-'rennen'-vrienden-staan-nooit-uit/]dit[/url] ben jij zeker?

   Je hebt Γ¨cht nog geen ervaring hΓ¨? Jij denkt zeker dat een Ferrari ook nooit kapot gaat? Kom eens onder die steen uit…

   o sorry, [url=http://www.youtube.com/watch?v=4NJmB1F2mdE]Bugatti's[/url] gaan nooit stuk.
   [/flamen]

   Ik zou zeggen: gedraag je volwassen of post niet.

 30. Joost -

  Wat een berg rukkers voor een duppie. Gelijk gaan bedelen om een schadevergoeding. Providers in Nederland kunnen hier niks aan doen, is een wereldwijde blackberry storing. Kan iedereen overkomen, heb allemaal eens wat geduld, is vanzelf weer opgelost.

  En ja, ik heb ook een Blackberry, en ja, ik vind het ook vervelend. Maar het is en blijft techniek en daar kan wel een wat verkeerd gaan.

  1. FRANS -

   Ze hadden ook gwn beter op kunnen letten
   ja ik heb ook BB en ik wil wel een schade vergoeding een maand lang gratis bellen en smsen en gratis internet

 31. db1991 -

  melissa ik mag je nu al hehe.
  zetten ze ook nog op internet dat er niet veel klanten met deze storing zitten.. hebben ze ouderen geinterviewd ofzo? haha.

 32. necer -

  wat gebeurt er allemaaal. kut blackberrys joh, hoop dat ze indd een goeie oplossing hebben anders zijn ze een hoop klanten kwijt πŸ™‚ πŸ˜€

 33. db1991 -

  ongelofelijk zielig, een dure telefoon en dan dit focking probleem ! hoop dat ze mooi met iets komen om dit goed te maken, een maand gratis bellen ofzo klinkt me wel goed in de oren of gratis bioscoopkaarten voor iedere blackberry gebruiker πŸ™‚

  1. FRANS -

   ja dat vindt ik ook of mischien wel een maand lang smsen zonder dat je belminuten kwijtraakt ofsoow en dat als je belt dat dat dan gratis is lijkt me oook wel redelijk

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters