'BlackBerry gaat nog meer mensen ontslaan'

De CEO van BlackBerry zou tijdens een aandeelhoudersvergadering hebben aangegeven dat het bedrijf binnenkort een nieuwe ontslagronde zal houden. De VP voor Sales is de eerste die zijn taak binnen het bedrijf moet opgeven.

BlackBerry Q10 zwart

De nieuwe ontslagronde zou bovenop de ontslagronde van 5000 man komen, zo meldt The New York Times op basis van aandeelhouders die afgelopen week een gesprek hadden met de CEO van BlackBerry. Onduidelijk is nog hoeveel man er nu bij het bedrijf het veld moeten gaan ruimen, de CEO ging niet op deze vraag. Ook het bedrijf zelf wil de uitspraak van haar topman tijdens de besloten vergadering niet bevestigen of ontkennen.

Wel laat BlackBerry weten dat haar vice president voor Sales inderdaad niet meer werkzaam is bij het bedrijf. Volgens de bron is deze man vorige maand ontslagen als gevolg van de tegenvallende verkopen van diens smartphones. De aandeelhouders maken zich dan ook steeds meer zorgen over de slechte prestaties van BlackBerry, zo meldt de krant. Volgens de bron is de introductie van de BlackBerry 10-toestellen met namen in Amerika bijzonder slecht verlopen. Volgens de topman valt dat wel mee, maar volgens hem zit het probleem vooral bij providers die zich alleen maar zouden richten op toestellen die populair zijn zoals de iPhone en de Galaxy S-serie van Samsung.

Onduidelijk is nog wanneer de fabrikant de nieuwe ontslagronde zal gaan bekendmaken. De CEO van het bedrijf ziet vooralsnog niets in het opsplitsen en verkopen van het bedrijf.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters