BlackBerry geeft eerste demo van BlackBerry 10

Fabrikant RIM heeft tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amsterdam een eerste korte demo gegeven van het BlackBerry 10 OS. De software krijgt ondermeer de mogelijkheid voor live icons op het homescherm en vloeiende animaties.

BlackBerry OS 10

BlackBerry heeft momenteel een Jam-tour rondom de wereld voor ontwikkelaars. De fabrikant gaat verschillende wereldsteden langs om locale ontwikkelaars op de hoogte te brengen van de aankomende BlackBerry 10-software. Tijdens een plenaire-keynote in Amsterdam wist de fabrikant dan ook de eerste live-beelden te laten zien van haar nieuwe software. De fabrikant wist wederom te bevestigen dat de software in het eerste kwartaal van 2013 vrijgegeven zal worden met twee nieuwe apparaten. Daarnaast mogen vanaf 24 september de eerste live demo’s van de software gegeven worden van de nieuwe software.

RIM wist tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amsterdam ondermeer te vertellen dat het homescherm ondersteuning zal gaan krijgen voor live-icons. Ondermeer het icoontje voor het klokje zal live de tijd laten zien en daarnaast een rood stipje tonen op het tijdstip waarvoor een alarm is aangezet. De fabrikant wist ook de ‘peek’-functionaliteit te tonen tijdens een korte demo. Door van boven naar beneden over het scherm te swypen krijgt men een preview van de meldingen die het toestel ontvangen heeft. Ondermeer e-mailmeldingen, BBM-meldingen en 3rd-party meldingen zijn in dit overzicht te zien.

De fabrikant liet ook los dat het OS op 60fps het scherm ververst zodra een app gebruik maakt van css cascade. Dit zorgt voor extra soepele animaties waardoor het OS een stuk levendiger en prettiger te gebruiken is, aldus RIM. Ook werden er screenshots van ondermeer het homescherm, de klok en de calculator tentoongesteld tijdens de presentatie. Volgens RIM is er veel tijd gestoken in de icoontjes en de animaties van het OS. Deze veranderen overigens nog wel constant met elke nieuwe build van het OS. De icoontjes zouden erg natuurlijk en echt aanvoelen aangezien ze voorzien zijn van gradients en animaties.

De aanwezige pers mocht van de fabrikant geen opnames maken van de demo’s van BlackBerry OS 10. De fabrikant zal op 24 september meer informatie en demo’s gaan vrijgeven van de nieuwe software in Amerika. Een paar dagen later zal de Nederlandse pers naar alle waarschijnlijkheid ook zelf met de software mogen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters