BlackBerry geeft haar 2.1-update vrij voor de PlayBook

Fabrikant RIM heeft bekend gemaakt dat haar PlayBook-tablet een nieuwe software-update klaar heeft staan. In versie 2.1 is de Bridge-app geüpdatet en daarnaast is de Android-apps integratie verbeterd.

Via een blogpost heeft RIM bekend gemaakt wat er allemaal veranderd is dankzij deze update. Volgens RIM zijn er drie belangrijke zaken gewijzigd met de service-update die rugnummer 2.1 draagt. De update is 327MB groot. Allereerst heeft RIM haar bridge-app voorzien van een grote update. Deze link tussen een BlackBerry-smartphone en de PlayBook kan nu ook sms-data over en weer syncen zodat je op je PlayBook kunt zien met wie je aan het sms’en bent en daadwerkelijk een sms via je tablet kunt versturen.

Een andere belangrijke verbetering is de e-mail ondersteuning in de PlayBook. Volgens RIM is deze sterk verbeterd dankzij deze update. Zo kun je nu in portrait je e-mails bekijken en daarnaast ook je kalander en je contacten. Ook de protocolen zouden met de update verbeterd zijn, aldus RIM. Tot slot is de intergratie met Android-apps in de update verbeterd. De PlayBook kan geselecteerde Android-apps draaien via de App World. De ondersteuning hiervoor is sterk verbeterd dankzij een nieuwe runtime voor Android-apps.

Ook laat RIM weten dat het aantal zakelijke opties sterk verbeterd zijn en dat er een nieuwe Print to Go app aan de tablet is toegevoegd. De update is gelijk verkrijgbaar voor de tablet door hierop handmatig te controleren.

BlackBerry  2.1-update PlayBook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters