BlackBerry: “Geen integratie limitaties voor ontwikkelaars voor BlackBerry 10-apps”

Alec Saunders laat in een interview met All About Phones weten dat ontwikkelaars geen limitaties wordt opgelegd als ze en BlackBerry 10-app maken. Ze mogen zowel apps maken die standaard functionaliteit vervangen van het OS, als integratie inbakken met de BlackBerry 10 Hub.

Alec Saunders
Bron: CrackBerry

Tijdens een interview met de vice president voor ontwikkelaars relaties bij BlackBerry, Alec Saunders, werd al snel duidelijk dat de fabrikant een nieuwe aanpak voor apps heeft. Volgens Saunders is zijn team erop geënt om zo veel mogelijk apps voor de BlackBerry Store te krijgen en vervolgens ontwikkelaars in staat te stellen om een zo hoog mogelijke omzet via de winkel te behalen. Dit houdt in dat BlackBerry de ontwikkelaars ook geen limitaties zal gaan opleggen zoals Apple dat doet. Wel zal BlackBerry alle apps controleren op porno en andere schadelijke inhoud zodat je niet een “free for all” krijgt zoals in Google’s Play Store momenteel aan de orde van de dag is, aldus de VP in een vraaggesprek met All About Phones.

“Ontwikkelaars mogen apps bouwen die basisfunctionaliteit vervangt in BlackBerry 10. Zo is laatst nog een email-app live gegaan in de winkel en ook apps zoals browsers zijn gewoon toegestaan.” Ook heeft het bedrijf geen moeite met de intergratie van apps in hun nieuwe hub, ook wel notifcatiecentrum. Ontwikkelaars zijn hier helemaal vrij in, al moet volledige integratie nog wel in het systeem ingebakken worden. Dat komt wel, volgens Saunders.

Saunders ging ook in op het percentage Android-apps dat omgetoverd is voor BlackBerry 10. De topman liet in een ander interview weten dat ongeveer 40 procent van de apps in BlackBerry World een Android-app is. “Ik heb dit nog eens nagezocht en het daadwerkelijke percentage bleek een stuk lager te liggen dan 40 procent. Desondanks willen we wel meer native apps stimuleren.” De fabrikant heeft om deze reden dan ook het Built for BlackBerry-programma in het leven geroepen. Native kwaliteitsapps krijgen dit label toebedeeld en zullen actief in de BlackBerry World gepromoot gaan worden. Volgens Saunders zullen omgetoverde Android-apps geen dergelijk certificaat kunnen krijgen.

Saunders belooft ook dat het bedrijf goed rekening zal houden met andere hardware voor toestellen die in de toekomst gelanceerd zullen gaan worden. Zo zal BlackBerry er altijd voor zorgen dat de apps zo veel mogelijk zullen blijven werken op nieuwe schermresoluties en is optimalisatie voor die resoluties makkelijk gemaakt. Grote ontwikkelaars zullen in het geheim over vroege beta’s kunnen gaan beschikken, bij de gratie van de fabrikant, en publieke bèta’s komen alleen nog als alle functionaliteit al helemaal aangekondigd is.

Saunders wist tot slot te melden dat de BlackBerry-winkel vooralsnog geen muziek- en videocontent in onder meer Nederland zal gaan krijgen. “De deals hiervoor zijn lastig en moeten vaak van land tot land plaatsvinden en soms ook met de rechthebbende zelf nog eens. Daarom is de kans klein dat we een snelle introductie van deze content kunnen introduceren in de andere landen.” BlackBerry zal dan ook voor meerdere landen een dergelijke introductie aankondigen op grote evenementen, aldus de VP.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters