Maak kennis met de mysterieuze BlackBerry Ghost

De BlackBerry’s met toetsenborden zijn waarschijnlijk verleden tijd. Het Canadese merk maakt al enige tijd zijn toestellen niet meer zelf. Bedrijven zoals het Chinese TCL gebruiken de licentie om smartphones uit te brengen. BlackBerry levert vervolgens de software. Dat is overigens de grootste business voor het merk geworden. Zo maakt de Canadese techgigant bijvoorbeeld software voor de zakelijke markt. Het lanceren van nieuwe toestellen laat het aan licentiehouders over. Maak kennis met de BlackBerry Ghost.

Maak kennis met de BlackBerry Ghost

Zo vermijdt het merk niet alleen risico’s, maar kan het ook focussen op zijn toekomst. Ondertussen komen er dus nog wel nieuwe smartphones uit. De bekende leaker Evan Blass heeft nu een eerste voorproefje op het volgende BlackBerry flagship gegeven. De bekende Twitteraar heeft het bijna altijd bij het rechte eind als het om leaks gaat. Juist daarom zijn alle ogen dan ook steevast op hem gevestigd.

Nu heeft hij dus een persrender van een strak ogende Android smartphone gedeeld. Het gaat volgens Blass om een nieuw BlackBerry toestel dat intern ‘Ghost’ wordt genoemd. Dit keer is het echter niet de Chinese megafabrikant TCL die het design en de hardware aflevert. De mysterieuze smartphone is een productie van Optiemus. Een naam die je snel weer mag vergeten, maar het gaat om een Indiase fabrikant. Helaas impliceert dat ook dat het in ieder geval aanvankelijk een India-exclusief toestel zal gaan zijn.

Geruchten wijzen gelukkig ook op een internationale lancering, die TCL naar verluidt voor zijn rekening neemt. Verder is er niks over het toestel bekend, naast de bevestiging van Evan Blass dat de Ghost dunne schermranden heeft en op Android draait. Gaat dat genoeg zijn om de markt te veroveren? Dat is maar de vraag. Het is in ieder geval nog niet te laat. HMD Global heeft vorig jaar met de Nokia-merknaam bewezen dat je ook anno 2017/2018 een flink marktaandeel kunt veroveren. Er werden eind vorig jaar meer Nokia smartphones verkocht, dan toestellen afkomstig van HTC, Google en OnePlus. Check hier het gisteren onthulde nieuwe vlaggenschip van Nokia.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters