BlackBerry gooit zichzelf voor de voeten van Google, Microsoft en andere concurrenten

BlackBerry gooit zichzelf voor de voeten van Google, Microsoft, Cisco en naar verluidt nog een aantal andere grote bedrijven. De Canadese smartphonemaker wil graag deels of geheel worden overgenomen.

BlackBerry Z10 zwart

Er is al een soort principe-overeenkomst voor een overname met een investeerdersgroep die wordt aangevoerd door Fairfax Financial Holdings. Die groep wil het bedrijf overnemen voor 4,7 miljard dollar. Maar er wordt inmiddels betwijfeld of de investeerdersgroep dit bedrag wel kan opbrengen.

BlackBerry heeft nu gevraagd aan een aantal andere bedrijven of er interesse bestaat in een overname. Behalve de reeds genoemde, zijn dat volgens een verslag van persbureau Reuters ook LG, Samsung en Intel.

De door BlackBerry aangezochte bedrijven willen niet ingaan op de geruchten in het artikel van Reuters. Ze zouden zeer omzichtig zijn met een mogelijke overname, omdat het bijzonder slecht gaat met BlackBerry, Vorige maand werd een verlies van een miljard dollar gerapporteerd, vanwege de slechte verkoop van Z10-telefoons. BlackBerry blijft met een flinke voorraad van deze telefoons zitten.

De waarde van BlackBerry voor de genoemde bedrijven moet dan ook mer gezocht worden in de uitge reide patentenportefeuille van het bedrijf. Hoewel de waarde daarvan ook al daalt. De BBM-service met de achterliggende servers zou samen met die patentenportefeuille nog hooguit twee tot drie miljard dollar waard zijn. Voorts is er nog twee miljard dollar aan cash in het bedrijf aanwezig, maar daar raakt BlackBerry vanwege de grote verliezen rap doorheen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters