Blackberry halveert verkoopdoelen PlayBook

Succes, of toch niet? Dat is de vraag die de afgelopen tijd rond de BlackBerry PlayBook hing. Die is nog steeds niet helemaal beantwoord, maar als we Digitimes mogen geloven vallen de verkopen in de ogen van RIM in ieder geval tegen.

BlackBerry Playbook MWC 2010

De BlackBerry-maker was eerst van plan om zo’n 2,5 miljoen exemplaren van de PlayBook de deur uit te doen in het eerste kwartaal dat de PlayBook te koop is, maar dat gaat men niet halen. De verwachting ligt nu op zo’n 900.000 exemplaren volgens bronnen van Digitimes. De verkopen van de PlayBook in het eerste verkoopweekend zouden hoopgevend zijn geweest, maar daarna is de boel in elkaar gestort en ging de tablet opeens een stuk minder dan verwacht over de toonbank.

Analisten denken echter nog wel dat de PlayBook een succes kan worden. Voorlopig zijn er alleen Wi-Fi-modellen beschikbaar. Zodra ook de modellen met ondersteuning van 3G en LTE op de markt komen, zal de verkoop van de tablet weer op gang komen volgens de analisten.

Daar komt nog eens bij dat RIM voorlopig onder de topverkopers van tablets valt. De Xoom van Motorola, de Iconia Tab van Acer, de Eee Pad Transformer en de PlayBook verliezen het allemaal ruim van de iPad, maar daaronder is de PlayBook van deze vier tablets de marktleider. Elk van die tablets gaat op het moment maandelijks tussen de 100.000 en 200.000 keer over de toonbank en daarmee behoort de tablet van RIM dus tot de marktleiders onder de tablets zonder iOS. Beweren dat de tablet geen succes is, is dan ook zeker nog niet aan de orde.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters