'Blackberry heeft vier nieuwe toestellen in de pijplijn'

BlackBerry heeft nog vier smartphones in de pijplijn, maar die zijn niet meer bedoeld voor consumenten. De vier toestellen zijn bestemd voor zakelijke klanten en professionele gebruikers.

BlackBerry Z30

Van de vier toestellen zijn er twee voor het high-end segment bestemd, en twee worden een stuk goedkoper. Het bedrijf bevestigde het plan om vier nieuwe toestellen uit te brengen tijdens de presentatie van desastreuze financiele resultaten. Als gevolg van die slechte resultaten moet het bedrijf 4500 personeelsleden ontslaan. Dit in aanvulling op ontslagrondes die de afgelopen jaren al plaatsvonden.

Om weer in de zwarte cijfers te komen, wordt de toekomstige portfolio drastisch aangepast. In plaats van zes nieuwe smartphones, wat aanvankelijk het plan was, komen er nu nog maar vier op de markt, en die zullen niet in de winkels komen te liggen. Ze worden aangeboden aan zakelijke klanten die ze via hun bedrijf kunnen afnemen. Alleen ‘prosumers’, professionele gebruikers, kunnen ze nog zelf aanschaffen.

De nieuwe toestellen worden weer net als de Z10, die een touchscreen heeft, en de Q10, die daarbij een qwertty-toetsenbord bezit, verdeeld over deze twee categorieen.

Verdere details over de vier nieuwe toestellen heeft BlackBerry nog niet prijsgegeven. Een van de vier nieuwe toestellen wordt de Z30, die als opvolger van het huidige vlaggenschip Z10 dienst gaat doen. De Z10 blijft op de markt, maar wordt aangepast zodat het toestel een breder publiek aanspreekt.

Bron: Softpedia

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters