'Blackberry heeft vier nieuwe toestellen in de pijplijn'

BlackBerry heeft nog vier smartphones in de pijplijn, maar die zijn niet meer bedoeld voor consumenten. De vier toestellen zijn bestemd voor zakelijke klanten en professionele gebruikers.

BlackBerry Z30

Van de vier toestellen zijn er twee voor het high-end segment bestemd, en twee worden een stuk goedkoper. Het bedrijf bevestigde het plan om vier nieuwe toestellen uit te brengen tijdens de presentatie van desastreuze financiele resultaten. Als gevolg van die slechte resultaten moet het bedrijf 4500 personeelsleden ontslaan. Dit in aanvulling op ontslagrondes die de afgelopen jaren al plaatsvonden.

Om weer in de zwarte cijfers te komen, wordt de toekomstige portfolio drastisch aangepast. In plaats van zes nieuwe smartphones, wat aanvankelijk het plan was, komen er nu nog maar vier op de markt, en die zullen niet in de winkels komen te liggen. Ze worden aangeboden aan zakelijke klanten die ze via hun bedrijf kunnen afnemen. Alleen ‘prosumers’, professionele gebruikers, kunnen ze nog zelf aanschaffen.

De nieuwe toestellen worden weer net als de Z10, die een touchscreen heeft, en de Q10, die daarbij een qwertty-toetsenbord bezit, verdeeld over deze twee categorieen.

Verdere details over de vier nieuwe toestellen heeft BlackBerry nog niet prijsgegeven. Een van de vier nieuwe toestellen wordt de Z30, die als opvolger van het huidige vlaggenschip Z10 dienst gaat doen. De Z10 blijft op de markt, maar wordt aangepast zodat het toestel een breder publiek aanspreekt.

Bron: Softpedia

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters