'Blackberry heeft vier nieuwe toestellen in de pijplijn'

BlackBerry heeft nog vier smartphones in de pijplijn, maar die zijn niet meer bedoeld voor consumenten. De vier toestellen zijn bestemd voor zakelijke klanten en professionele gebruikers.

BlackBerry Z30

Van de vier toestellen zijn er twee voor het high-end segment bestemd, en twee worden een stuk goedkoper. Het bedrijf bevestigde het plan om vier nieuwe toestellen uit te brengen tijdens de presentatie van desastreuze financiele resultaten. Als gevolg van die slechte resultaten moet het bedrijf 4500 personeelsleden ontslaan. Dit in aanvulling op ontslagrondes die de afgelopen jaren al plaatsvonden.

Om weer in de zwarte cijfers te komen, wordt de toekomstige portfolio drastisch aangepast. In plaats van zes nieuwe smartphones, wat aanvankelijk het plan was, komen er nu nog maar vier op de markt, en die zullen niet in de winkels komen te liggen. Ze worden aangeboden aan zakelijke klanten die ze via hun bedrijf kunnen afnemen. Alleen ‘prosumers’, professionele gebruikers, kunnen ze nog zelf aanschaffen.

De nieuwe toestellen worden weer net als de Z10, die een touchscreen heeft, en de Q10, die daarbij een qwertty-toetsenbord bezit, verdeeld over deze twee categorieen.

Verdere details over de vier nieuwe toestellen heeft BlackBerry nog niet prijsgegeven. Een van de vier nieuwe toestellen wordt de Z30, die als opvolger van het huidige vlaggenschip Z10 dienst gaat doen. De Z10 blijft op de markt, maar wordt aangepast zodat het toestel een breder publiek aanspreekt.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters