BlackBerry Hub is nu beschikbaar voor iedereen

Vanaf nu is het mogelijk om de BlackBerry Hub-sofware  te installeren op niet-BlackBerry smartphones die op Android Marshmallow draaien.

BlackBerry

'BlackBerry annuleert twee low-end smartphones vanwege tegenvallende verkoopcijfers'BlackBerry is in een korte tijd van marktleider naar kleine speler gegaan op de smartphonemarkt. Meerdere jaren terug kende het bedrijf veel succes met zijn toestellen zoals de Bolt. Met de komst van toestellen zoals de iPhone is hier verandering in gekomen. Alsmaar minder mensen waren geïnteresseerd in een toestel van BlackBerry en verkozen een iPhone of Android-smartphone. Vorig jaar kwam het Canadese bedrijf met zijn eerste Android-smartphone, de BlackBerry Priv. Met dit toestel hoopte BlackBerry terug een groter aandeel van de smartphonemarkt te kunnen bezitten, maar dit is hun niet gelukt. De Priv verkocht zelfs helemaal niet goed. Een aantal weken geleden kwam BlackBerry met zijn tweede Android-smartphone: de DTEK50.

BlackBerry Hub

BlackBerry DTEK50Hoewel BlackBerry alsmaar minder marktaandeel heeft, is er toch nog één ding waarvoor het bedrijf gekend en geliefd is in smartphoneland: software. Zelfs nu nog zijn BlackBerry toestellen zowat de veiligste telefoons die je momenteel kun kopen. Hiermee pakken ze ook uit. BlackBerry noemt zijn DTEK50 zelfs de veiligste Android-smartphone die je kunt kopen.

Hub+

Mocht de software de enige reden voor je zijn om een BlackBerry te kopen, dan is er goed nieuws. BlackBerry heeft zijn software-pakket (BlackBerry Hub) die je terugvindt op Android-smartphones namelijk beschikbaar gemaakt voor alle smartphones die op Android Marshmallow lopen. Je kunt de applicatie downloaden van de Google Play Store onder de naam BlackBerry Hub+. Wanneer je de applicatie installeert krijg je toegang tot meerdere BlackBerry-applicaties, maar ook zal je de BlackBerry Android Launcher kunnen installeren. Verder zou de applicatie je smartphone beter moeten beveiligen.

Het einde

Nu zowat de enige reden waarom je een BlackBerry zou kopen beschikbaar is voor iedere smartphone, kan dit betekenen dat BlackBerry zelf het einde als smartphonefabrikant ziet naderen. Het zou jammer zijn, maar alvorens BlackBerry terug marktaandeel kan winnen zal het bedrijf met een interessante en goed geprijsd toestel komen. Iets wat ze tot nu toe nog niet gedaan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Annie -

    Helaas is BlackBerry ook overgegaan op Android. Ik ben een BlackBerry fan, heb een Leap. Dit is zo’n geweldig toestel! Waar ik iedereen met iphones en samsungs continu hoor klagen en mopperen op de telefoon, doet mijn BlackBerry alles wat ik wil. Updates terwijl ik gewoon ondertussen kan internetten de appen. Loopt nooit vast, kan meerdere apps tegelijk draaien. Jammer dat BlackBerry ook opgegaan is in de vreselijke wereld van Android :(.

  2. Jan S. -

    “Nu zowat de enige reden waarom je een BlackBerry zou kopen..” Wat is het nieuws dat omtrent blackberry naar buiten wordt gebracht toch altijd voorzien van een negatieve ondertoon. En wat is het zwart-wit nieuws dat hier te lezen is. Je zou toch hopen dat een site die pretendeert alles van telefoons te weten zich toch wat meer zou verdiepen alvorens ze met nieuws komen.
    Van bb10 hebben jullie nooit enig inzicht gehad. Van het bedrijf blackberry en de situatie weten jullie totaal niet wat er speelt en waarom. Ook van de nieuwste telefoons en hoe diep de beveiliging gaat van de android toestellen is ook vrijwel geen kennis aanwezig. De nieuwste dtek50 wordt afgedaan als kopie van een idol4. Ook dit is veel te zwartwit.
    Het spijtige is dat een doorsnee bezoeker dit als waarheden aanneemt. Ik zou jullie willen aanbevelen om je eens echt te verdiepen in de materie. Het zou je versteld doen staan.

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters