BlackBerry Hub is nu beschikbaar voor iedereen

Vanaf nu is het mogelijk om de BlackBerry Hub-sofware  te installeren op niet-BlackBerry smartphones die op Android Marshmallow draaien.

BlackBerry

'BlackBerry annuleert twee low-end smartphones vanwege tegenvallende verkoopcijfers'BlackBerry is in een korte tijd van marktleider naar kleine speler gegaan op de smartphonemarkt. Meerdere jaren terug kende het bedrijf veel succes met zijn toestellen zoals de Bolt. Met de komst van toestellen zoals de iPhone is hier verandering in gekomen. Alsmaar minder mensen waren geïnteresseerd in een toestel van BlackBerry en verkozen een iPhone of Android-smartphone. Vorig jaar kwam het Canadese bedrijf met zijn eerste Android-smartphone, de BlackBerry Priv. Met dit toestel hoopte BlackBerry terug een groter aandeel van de smartphonemarkt te kunnen bezitten, maar dit is hun niet gelukt. De Priv verkocht zelfs helemaal niet goed. Een aantal weken geleden kwam BlackBerry met zijn tweede Android-smartphone: de DTEK50.

BlackBerry Hub

BlackBerry DTEK50Hoewel BlackBerry alsmaar minder marktaandeel heeft, is er toch nog één ding waarvoor het bedrijf gekend en geliefd is in smartphoneland: software. Zelfs nu nog zijn BlackBerry toestellen zowat de veiligste telefoons die je momenteel kun kopen. Hiermee pakken ze ook uit. BlackBerry noemt zijn DTEK50 zelfs de veiligste Android-smartphone die je kunt kopen.

Hub+

Mocht de software de enige reden voor je zijn om een BlackBerry te kopen, dan is er goed nieuws. BlackBerry heeft zijn software-pakket (BlackBerry Hub) die je terugvindt op Android-smartphones namelijk beschikbaar gemaakt voor alle smartphones die op Android Marshmallow lopen. Je kunt de applicatie downloaden van de Google Play Store onder de naam BlackBerry Hub+. Wanneer je de applicatie installeert krijg je toegang tot meerdere BlackBerry-applicaties, maar ook zal je de BlackBerry Android Launcher kunnen installeren. Verder zou de applicatie je smartphone beter moeten beveiligen.

Het einde

Nu zowat de enige reden waarom je een BlackBerry zou kopen beschikbaar is voor iedere smartphone, kan dit betekenen dat BlackBerry zelf het einde als smartphonefabrikant ziet naderen. Het zou jammer zijn, maar alvorens BlackBerry terug marktaandeel kan winnen zal het bedrijf met een interessante en goed geprijsd toestel komen. Iets wat ze tot nu toe nog niet gedaan hebben.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters