BlackBerry Innovation Forum in het teken van beveiliging

Tijdens het BlackBerry Innovation Forum in Amsterdam kwamen veel ontwikkelaars en bedrijven bij elkaar om te praten over de enterprise diensten van RIM en uiteraard applicaties. De dag stond in het teken van beveiliging van RIM’s smartphones en uiteraard applicaties voor corprates.

BlackBerry Innovation Forum Amsterdam

BlackBerry houd momenteel door heel Europa speciale netwerkdagen voor ontwikkelaars en bedrijven. Afgelopen week was Amsterdam aan de beurt waarbij ontwikkelaars en bedrijven de kans kregen om BlackBerry-producten te ontdekken en platformen te bespreken om zo gemakkelijker applicaties te ontwikkelen. Het event staat in het teken van beveiliging en het ontwikkelen van applicaties voor BlackBerry-smartphones en uiteraard tablets van de fabrikant. Zo waren er verschillende bedrijven te vinden met unieke applicaties voor de zakelijke markt of voor overheidsinstellingen zoals gemeenten en politie. Ook waren er verschillende bedrijven aanwezig die bijvoorbeeld een platform hebben gemaakt waarmee bedrijven een enkele applicatie kunnen maken voor verschillende platformen, waaronder BlackBerry OS.

Tijdens de verschillende workshops ging RIM in op verschillende ervaringen van bedrijven en uiteraard waren er ook voor ontwikkelaars presentaties te vinden om zo beter te begrijpen hun ze hun applicaties kunnen monitizen en verkopen. Zo waren er voorbeelden van de KLPD die BlackBerry-smartphones heeft opgenomen in haar dagelijkse reilen en zeilen. Via de smartphones kunnen ze boeven afluisteren of achtervolgen doordat elke telefoon via het netwerk te lokaliseren is. De Belgische-politie gebruikt het apparaat van RIM zelfs om alcoholcontroles uit te voeren en om hun diensten te ondersteunen. Uiteraard loopt de e-mail en overige data via de beveiligde BES-servers van RIM die nauwelijks af te tappen zijn. Ondanks deze eigenschap maakt de KLPD toch gebruik van een unieke key om zo een smartphone te mogen gebruiken door een medewerker.

Al met al was het een zeer informatieve dag met interessante sprekers en voorbeelden. RIM sneed ook nog even kort haar tablet aan maar was verder niet erg scheutig met informatie verschaffen. De producent had dan ook geen werkend model liggen. Desondanks was het een goed bezochte dag en een gezonde mix van bedrijven en ontwikkelaars die aanwezig waren. Volgende week vind er in Amsterdam en developer dag plaats waarbij de producent dieper zal gaan op het ontwikkelen van applicaties voor het BlackBerry OS.

BlackBerry Innovation Forum Amsterdam

 

BlackBerry Innovation Forum Amsterdam

 

BlackBerry Innovation Forum Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters