BlackBerry introduceer BBM Music in Nederland

Fabrikant RIM heeft nieuwe services in Nederland gelanceerd. Met BBM Music kunnen consumenten met een BlackBerry-smartphone muziek streamen naar hun telefoon en deze delen met hun BBM-contacten.

Volgens Rob de Vries, Senior Manager Sales Consumer Research In Motion, draait BBM Music volledig om het sociale aspect. “Je kunt gemakkelijk via BlackBerry Messenger tot 50 muzieknummers per maand delen met je BBM-contacten.” BlackBerry Messenger Music is een streamingdienst die tevens muziek offline kan opslaan. Je krijgt de eerste maand een gratis preview van de dienst waarmee je volledig gebruik kunt maken van BBM Music. Daarna dien je 4,99 per maand te betalen en kun je 50 nummers beluisteren via BBM Music. Je kunt ook per maand 25 nummers omwisselen om er zo zeker van te zijn dat je altijd je eigen voorkeur op de telefoon hebt staan.

Als je extra nummers wilt beluisteren die nog niet in je bibliotheek te vinden zijn, kun je via BBM in de playlist van je vrienden gaan rondneuzen. Je kunt tot 500 vrienden toevoegen aan BBM Music waardoor je hun muziek ook kunt beluisteren. Nummers van je vrienden kunnen volgens De Vries niet opgeslagen worden op het toestel, maar BBM Music streamt de nummers dan naar de telefoon. “Een nummer streamen op een BlackBerry-smartphone is erg zuinig qua data, meestal zit dit rond de 1MB per nummer.”

Een ander voordeel van de dienst is dat er veel Nederlandse content op de service te vinden is. “We hebben hier extra aandacht aan besteed omdat veel andere services geen rekening houden met verschillende landen. Met BBM Music kan je veel Nederlandse muziek vinden en deze wordt ook aangeraden in het startscherm.” Het sociale aspect is erg belangrijk bij de dienst. Zo kun je via BBM zien wat je vrienden luisteren en hun playlists opvragen.

BBM Music is gratis te vinden in de App World van BlackBerry. Onze video review kun je hier bekijken.

BBM Music 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters