BlackBerry introduceert Management Center voor het MKB

RIM heeft een nieuwe service geïntroduceerd voor het MKB om hun BlackBerry-smartphones op afstand te beheren. De tool biedt bedrijven de mogelijkheid om online hun verloren smartphones op te zoeken en eventueel te wissen.

De service heet Management Center en is te vinden op de website van RIM. De service heeft veel weg van BlackBerry Protect, de service voor consumenten waarmee ze hun verloren smartphone terug kunnen vinden en op afstand kunnen wissen. Het nieuwe Management Center beschikt eveneens over deze functie. Zo kan de locatie van toestellen via de website van RIM opgezocht worden op een plattegrond en vervolgens worden gewist, geblokkeerd met een code of er kan een boodschap naar het toestel gestuurd worden via de site. Daarnaast kunnen er meerdere smartphones beheerd worden van RIM via het Management Center, wat met BlackBerry Protect niet mogelijk is.

De service heeft ook een backup functie. Beheerders kunnen instellen of er dagelijks of wekelijks een backup van het toestel gemaakt dient te worden naar de cloud van RIM. Ook kunnen er op afstand instellingen van een nieuw toestel of van een vervangende telefoon gewijzigd worden. Tot slot kan ook een nieuw wachtwoord door de beheerder op het toestel gezet worden.

De service is gratis beschikbaar voor midden- en kleinbedrijven die in het bezit zijn van een smartphone van RIM. De service is bestemd voor bedrijven met maximaal 100 BlackBerry-smartphones die toegang hebben tot e-maildiensten via een provider.

BlackBerry Management Center 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters