BlackBerry introduceert nog dit jaar mobiel betalen op haar smartphones in Nederland

Fabrikant BlackBerry zal nog dit jaar haar NFC-toestellen geschikt maken voor mobiel betalen in Nederland in samenwerking met Rabobank’s Minitix. Tot nog toe is dit niet mogelijk omdat er nog geen certificaten voor betaling gegenereerd kunnen worden.

Volgens Raymond Custers, Program Manager Mobile Payments bij de Rabobank, zal fabrikant RIM nog dit jaar haar NFC-smartphones in Nederland geschikt gaan maken voor mobiel betalen. De toestellen van RIM kunnen dan gebruik maken van Rabobank’s mobiele portemonnee genaamd MiniTix. De Rabobank wist tijdens een speciaal evenement rondom mobiel betalen in Amsterdam dit nieuws bekend te maken. Veel BlackBerry-smartphones beschikken al over een NFC-chip, maar deze zijn nog niet gereed om daadwerkelijk transacties te voltooien. Daar moet eind dit jaar verandering in gaan komen.

Volgens Custers zal BlackBerry eind dit jaar haar eigen certificaat implementeren in Nederland om mobiele betalingen middels MiniTix te verrichten en te accorderen in combinatie met NFC. RIM zal zelf geen mobiele dienst opzetten hiervoor. De smartphones van RIM zijn voorzien van een NXP-chip en deze chip moet voor elke transactie een unieke sleutel genereren om de transactie goed te keuren, aldus Custers. Deze authenticatie is momenteel nog niet operationeel waardoor mobiel betalen nog maar schaars aanwezig is in smartphones en in Nederland. RIM gaat nu het zelfde authenticatie-systeem dat het in Canda gebruikt voor mobiel betalen ook in Nederland implementeren, maar doet dat wel in samenwerking met de Rabobank en diens mobiele portemonnee.

Tijdens de bijeenkomst van de bank waren ook BlackBerry-smartphones aanwezig waarin deze authenticatie al verwerkt was. Volgens Custers zullen alle NFC-smartphones van RIM de mogelijkheid hebben om mobiel te betalen, mits er een NFC-terminal in de winkels aanwezig is die MiniTix ondersteunt. Alle smartphones van RIM sinds de Bold 9900 beschikken over een NFC-chip van Inside Secure. Deze chips zijn in de batterijklep van BlackBerry-smartphones verwerkt.

BlackBerry NFC Mobiel betalen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters