BlackBerry introduceert Tag om middels NFC bestanden over te sturen

Producent BlackBerry heeft een nieuwe applicatie geïntroduceerd om via NFC bestanden over te sturen tussen verschillende BlackBerry-smartphones. Onder anderen de Bold 9900 en de Curve 9360 kunnen onderling bestanden via NFC naar elkaar versturen met de applicatie.

De nieuwe applicatie genaamd Tag werd door Co-CEO Jim Balsillie bekendgemaakt tijdens een conferentie. Met BlackBerry Tag kunnen voortaan NFC-smartphones van RIM bestanden naar elkaar toe sturen via de ingebouwde NFC-chip. Het paren van telefoons gaat erg makkelijk aangezien de twee telefoons slechts tegen elkaar aangehouden hoeven te worden om de overdracht te starten.

Met BlackBerry Tag kunnen onder meer foto’s, video’s, contacten, urls en documenten verzonden worden via NFC. De smartphone dient uiteraard wel over een NFC-chip te beschikken en over BlackBerry OS 7. Aangezien de laatste range smartphones van RIM over beide beschikt en in de toekomst alle nieuwe smartphones van de fabrikant een NFC-chip mee zullen krijgen, lijkt RIM flink in te zetten op deze nieuwe technologie. Tot nog toe hebben alleen de Bold 9900 en de Curve 9360 een dergelijke chip meegekregen maar in de toekomst zal dus elke BlackBerry OS-smartphone ervan worden voorzien.

De applicatie zal binnenkort via de BlackBerry App World beschikbaar komen voor de NFC-smartphones van RIM. De app zal gratis te verkrijgen zijn.

BlacKBerry Bold 9900 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters