BlackBerry introduceert Tag om middels NFC bestanden over te sturen

Producent BlackBerry heeft een nieuwe applicatie geïntroduceerd om via NFC bestanden over te sturen tussen verschillende BlackBerry-smartphones. Onder anderen de Bold 9900 en de Curve 9360 kunnen onderling bestanden via NFC naar elkaar versturen met de applicatie.

De nieuwe applicatie genaamd Tag werd door Co-CEO Jim Balsillie bekendgemaakt tijdens een conferentie. Met BlackBerry Tag kunnen voortaan NFC-smartphones van RIM bestanden naar elkaar toe sturen via de ingebouwde NFC-chip. Het paren van telefoons gaat erg makkelijk aangezien de twee telefoons slechts tegen elkaar aangehouden hoeven te worden om de overdracht te starten.

Met BlackBerry Tag kunnen onder meer foto’s, video’s, contacten, urls en documenten verzonden worden via NFC. De smartphone dient uiteraard wel over een NFC-chip te beschikken en over BlackBerry OS 7. Aangezien de laatste range smartphones van RIM over beide beschikt en in de toekomst alle nieuwe smartphones van de fabrikant een NFC-chip mee zullen krijgen, lijkt RIM flink in te zetten op deze nieuwe technologie. Tot nog toe hebben alleen de Bold 9900 en de Curve 9360 een dergelijke chip meegekregen maar in de toekomst zal dus elke BlackBerry OS-smartphone ervan worden voorzien.

De applicatie zal binnenkort via de BlackBerry App World beschikbaar komen voor de NFC-smartphones van RIM. De app zal gratis te verkrijgen zijn.

BlacKBerry Bold 9900 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters