BlackBerry introduceert Tag om middels NFC bestanden over te sturen

Producent BlackBerry heeft een nieuwe applicatie geïntroduceerd om via NFC bestanden over te sturen tussen verschillende BlackBerry-smartphones. Onder anderen de Bold 9900 en de Curve 9360 kunnen onderling bestanden via NFC naar elkaar versturen met de applicatie.

De nieuwe applicatie genaamd Tag werd door Co-CEO Jim Balsillie bekendgemaakt tijdens een conferentie. Met BlackBerry Tag kunnen voortaan NFC-smartphones van RIM bestanden naar elkaar toe sturen via de ingebouwde NFC-chip. Het paren van telefoons gaat erg makkelijk aangezien de twee telefoons slechts tegen elkaar aangehouden hoeven te worden om de overdracht te starten.

Met BlackBerry Tag kunnen onder meer foto’s, video’s, contacten, urls en documenten verzonden worden via NFC. De smartphone dient uiteraard wel over een NFC-chip te beschikken en over BlackBerry OS 7. Aangezien de laatste range smartphones van RIM over beide beschikt en in de toekomst alle nieuwe smartphones van de fabrikant een NFC-chip mee zullen krijgen, lijkt RIM flink in te zetten op deze nieuwe technologie. Tot nog toe hebben alleen de Bold 9900 en de Curve 9360 een dergelijke chip meegekregen maar in de toekomst zal dus elke BlackBerry OS-smartphone ervan worden voorzien.

De applicatie zal binnenkort via de BlackBerry App World beschikbaar komen voor de NFC-smartphones van RIM. De app zal gratis te verkrijgen zijn.

BlacKBerry Bold 9900 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters