BlackBerry introduceert Tag om middels NFC bestanden over te sturen

Producent BlackBerry heeft een nieuwe applicatie geïntroduceerd om via NFC bestanden over te sturen tussen verschillende BlackBerry-smartphones. Onder anderen de Bold 9900 en de Curve 9360 kunnen onderling bestanden via NFC naar elkaar versturen met de applicatie.

De nieuwe applicatie genaamd Tag werd door Co-CEO Jim Balsillie bekendgemaakt tijdens een conferentie. Met BlackBerry Tag kunnen voortaan NFC-smartphones van RIM bestanden naar elkaar toe sturen via de ingebouwde NFC-chip. Het paren van telefoons gaat erg makkelijk aangezien de twee telefoons slechts tegen elkaar aangehouden hoeven te worden om de overdracht te starten.

Met BlackBerry Tag kunnen onder meer foto’s, video’s, contacten, urls en documenten verzonden worden via NFC. De smartphone dient uiteraard wel over een NFC-chip te beschikken en over BlackBerry OS 7. Aangezien de laatste range smartphones van RIM over beide beschikt en in de toekomst alle nieuwe smartphones van de fabrikant een NFC-chip mee zullen krijgen, lijkt RIM flink in te zetten op deze nieuwe technologie. Tot nog toe hebben alleen de Bold 9900 en de Curve 9360 een dergelijke chip meegekregen maar in de toekomst zal dus elke BlackBerry OS-smartphone ervan worden voorzien.

De applicatie zal binnenkort via de BlackBerry App World beschikbaar komen voor de NFC-smartphones van RIM. De app zal gratis te verkrijgen zijn.

BlacKBerry Bold 9900 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters