Blackberry kaapt marktaandeel van iPhone

Terwijl de geruchten over de komende aankondiging van de 3G-iPhone aanzwellen, heeft Blackberry zijn marktaandeel in het eerste kwartaal verder uitgebreid ten koste van de iPhone, zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau IDC.

Volgens het rapport daalde het smartphone-marktaandeel van de iPhone in het eerste kwartaal naar 19,2 procent terwijl het vierde kwartaal van 2007 nog werd afgesloten met een marktaandeel van 26,7 procent. Een reden voor de terugval zou kunnen zijn dat consumenten de aanschaf van de iPhone uitstellen met het oog op de aanstaande introductie van de volgende generatie, maar ook het opdrogen van de voorraden van de huidige versie zou het kleinere marktaandeel kunnen verklaren. De verwachting is dat Apple de opvolger van de huidige iPhone in juni tijdens de World Wide Developer Conference presenteert.

Vooral RIM lijkt van de situatie te profiteren. Deze wist het marktaandeel van zijn Blackberry-smartphones te verhogen van 35,1 procent in het vorige kwartaal naar 44,5 procent in de afgelopen periode. Het bedrijf heeft in de laatste maanden een aantal mobieltjes aangekondigd en/of uitgebracht die ook bij zogenaamde ‘prosumers’ een gevoelige snaar raken, zoals de Blackberry Pearl en de Blackberry Bold, terwijl ook gewerkt wordt aan een clamshell-model. Voorheen richtte RIM zich voornamelijk op zakelijke gebruikers.

Ook het marktaandeel van smartphone-grondlegger Palm steeg aanzienlijk: van 7,9 procent in het vierde kwartaal van 2007 naar 13,4 procent het eerste kwartaal van 2008. Palm lijkt op het juiste paard gewed te hebben met het uitbrengen van de goedkope Centro-smartphone. Het marktaandeel ligt nog steeds beduidend lager dan de 23 procent van een jaar geleden, maar dat was nog voor de introductie van de iPhone.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters