BlackBerry KeyOne vanaf 5 mei in Europa te koop

Tijdens het Mobile World Congress is de BlackBerry KeyOne aangekondigd. BlackBerry-topman John Chen vertelde toen dat de telefoon pas na mei gelanceerd wordt. Nu blijkt het dat het toestel op 5 mei in Europa in de verkoop gaat.

BlackBerry KeyOne

BlackBerry KeyOne hands-onBlackBerry KeyOne verscheen op de Engelse webwinkel Clove. Op de website staat dat de eerste voorraad op 5 mei verwacht wordt. Het toestel kost op Clove 499 pond. Omgerekend is dat ongeveer 582 euro.

De telefoon is gemaakt door het Chinese bedrijf TCL. Deze fabrikant is bekend van de Alcatel-telefoons. Het bedrijf heeft nu ook een licentie om telefoons onder de naam van BlackBerry uit te brengen.

Specificaties

De BlackBerry KeyOne heeft een 4,5-inch display met daaronder een toetsenbord. Het toetsenbord heeft een aantal slimme functies. Zo kan de spatiebalk als vingerafdrukscanner gebruikt worden. Er kunnen ook snelkoppelingen aan de toetsen toegevoegd worden.

BlackBerry KeyOne heeft 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. De telefoon heeft een Snapdragon 625-processor die maximaal 2 GHz klokt. De hoofcamera schiet foto’s in 12 megapixel en de voorcamera in 8 megapixel. Het toestel heeft een batterijcapaciteit van 3505 mAh en het draait op Android 7.1 Nougat.

Waarschijnlijk gaat de BlackBerry KeyOne rond 5 mei ook in andere Europese winkels in de verkoop. Wij zullen tot die tijd nog moeten afwachten. Ben je benieuwd naar de eerste ervaring met de telefoon? Bekijk dan dit artikel.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters