5 features die de BlackBerry KeyOne uniek maken

Gisteren is de BlackBerry KeyOne onthuld tijdens het Mobile World Conference in Barcelona. Hiermee kwam een einde aan de vele speculaties over de specificaties van het toestel. Het nieuwe BlackBerry vlaggenschip toestel komt onder andere met een Snapdragon 625 chipset, 4GB RAM en een 12 megapixel hoofdcamera. Hieronder zijn de vijf meest bijzondere features van het toestel op een rij gezet.

1. Fysiek QWERTY keyboard op BlackBerry KeyOne

BlackBerry KeyOne

Eén van de grootste verschillen tussen de BlackBerry KeyOne en andere toestellen is natuurlijk het fysieke QWERTY keyboard. Aan de voorkant van de telefoon moet de gebruiker echte knoppen indrukken, in plaats van interacteren met een touchscreen keyboard. De knoppen zijn onderaan het display geplaatst en worden van achteren verlicht. Het fysieke toetsenbord werd voornamelijk gebruikt bij de oudere BlackBerry modellen en vorig jaar werd ook de BlackBerry Priv ermee uitgerust.

2. Touch gestures and swipe typing

BlackBerry KeyOne

Niet alleen het feit dat het keyboard er is, is bijzonder. Wat het nog meer bijzonder maakt is wat ermee gedaan kan worden. Het keyboard bestaat uit capacitieve toetsen, die gestures en swipen ondersteunen. Ook kan het toetsenbord woorden voorspellen en leert het gaandeweg om betere voorspellingen te kunnen maken. Verder heeft het ook een contextuele auto-correct feature. Met de Flick Typing optie kan de gebruiker als het ware “vegen” door voorgestelde woorden terwijl er getypt wordt. Hiervoor hoeven de vingers van de gebruiker het toetsenbord niet te verlaten. De spatiebalk heeft een dubbele functie en kan ook als vingerafdrukscanner gebruikt worden.

3. Display met hoge resolutie

BlackBerry KeyOne voorkant

Door de plaatsing van het toetsenbord aan de voorkant, heeft de telefoon relatief weinig ruimte over voor het display. Vergeleken met andere telefoons is het display van 4.5 inch in vergelijking erg klein. Blackberry maakt dit enigszins goed met de hoge resolutie van 1080 x 1620. Deze zorgt voor een 434 PPI pixel dichtheid.

4. Grootste BlackBerry batterij ooit

BlackBerry KeyOne

De nieuwe BlackBerry komt met een ongekend grootte batterij voor het merk. Voor het eerst heeft BlackBerry een toestel uitgebracht, waarvan de batterij capaciteit 3505 mAh bedraagt. Het toestel ondersteunt Qualcomm’s Quick Charge 3.0 en heeft daarnaast nog een Boost feature. Deze twee features zorgen er samen voor dat de telefoon in 36 minuten voor 50 procent opgeladen kan worden. De Boost optie zet het toestel in de saving modus en zorgt op deze manier voor een snellere oplaadtijd.

5. Stevige beveiliging

BlackBerry KeyOne

Hoewel Blackberry altijd al veel waarde hechtte aan de beveiliging van de toestellen, lijkt het bij dit nieuwe toestel nog iets te zijn opgeschroefd. Het toestel draait op Android 7.1 Nougat en heeft allerlei extra features ingebouwd om de veiligheid te waarborgen. Zo wordt het geleverd met een gepatenteerde methode voor het realiseren van root access. Ook komt het toestel met BlackBerry’s DTEK beveiligingsapp. Verder zal de telefoon worden voorzien van beveiligingspatches en de maandelijkse patches van Google.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters