Vijf redenen om (niet) voor de Blackberry KeyOne te kiezen

De Blackberry KeyOne is één van de nieuwere garde toestellen van de smartphonemaker en combineert Android met de bekende Blackberry elementen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de smartphone te gaan.

Programmeerbaar fysiek toetsenbord

Blackberry toestellen staan voornamelijk bekend om hun fysieke toetsenbord en ook de Keyone is hiermee uitgerust. Sommige mensen vinden het makkelijker om met een echt toetsenbord te werken dan priegelen op een display. Je kunt de knoppen op het toetsenbord naar je wensen aanpassen om het nog handiger te maken. De Keyone geeft je echter ook de mogelijkheid om een virtueel toetsenbord te gebruiken op het scherm. Verder komt het toestel met een ergonomisch design, waardoor hij lekker in de hand ligt.

Blackberry KeyOne

Handige convenience Key

De Blackberry KeyOne komt afgezien van het programmeerbare toetsenbord ook met een handige knop, waarvan je functie kunt veranderen. Deze zogenaamde Convenience Key kun je bijvoorbeeld gebruiken om de camera app te openen of om het toestel het zwijgen op te leggen.

Stabiele prestaties

Hoewel de KeyOne geen premium toestel is, levert hij wel goede en stabiele prestaties. Het toestel is uitgerust met een Snapdragon 624 chipset in combinatie met 3GB RAM. Over het algemeen is dit voldoende voor de dagelijkse bezigheden en verloopt alles soepel en naadloos. Als je echter houdt van grafisch zware spelletjes, zal het toestel het wel moeilijk krijgen en kun je toch beter voor een andere telefoon gaan.

Blackberry KeyOne

Blackberry KeyOne niet de slankste

Als je gaat voor elegantie en strakke lijnen, is de Blackberry KeyOne zeker niet voor jou. Hoewel het toestel onder de motorkap ok is, had het design best wat geraffineerder kunnen zijn. Vergeleken met andere toestellen is de KeyOne redelijk lomp, maar Blackberry lijkt juist trots te zijn op de robuustheid van het toestel.

Blackberry KeyOne

Knoppen niet altijd even handig geplaatst

Zoals we al eerder zeiden, komt de telefoon met een multifunctionele Convenience Key. En hoewel de knop zelf ontzettend handig kan zijn, is de plaatsing ervan weer wat minder. De knop zit onder de volumeknoppen aan de rechterkant en is nogal makkelijk om per ongeluk te activeren. Daarnaast zit ook de aanknop op een wat ongelukkig gekozen plek. Waar de meeste Android toestellen hem rechts hebben zitten, zit hij bij de KeyOne aan de linkerkant. Dat is toch net wat minder handig om te gebruiken voor rechtshandige mensen, maar handiger voor linkshandigen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters