'BlackBerry komt in de herfst met de A10, met groot touchscreen'

BlackBerry zou al een opvolger voor topmodel Z10 in de coulissen hebben staan: de A10, ook een apparaat met een groot aanraakscherm. Die zou in de herfst naar de winkels moeten komen.

BlackBerry Z10 zwart
BlackBerry Z10

De BlackBerry Z10 is begin dit jaar gelanceerd als eerste telefoon met het BB 10 besturingssysteem. Daarna is de Q10 uitgebracht, die de traditionele BlackBerry-vorm had met een flink qwerty-toetsenbord onder het scherm. En de goedkopere Q5 is ook onderweg naar de winkels. Eveneens met een toetsenbord.

De touchscreenvariant verdient echter ook opvolging, lijkt men bij BlackBerry te denken, want de A10 is de opvolger van de Z10. De A10 wordt in de herfst het nieuwe topmodel, waarna de Z10 en de Q10 naar het midrangesegment opschuiven. Door het aanbod aan BB 10 OS-telefoons zo snel uit te breiden, hoopt BlackBerry weer iets van het verloren gegane marktaandeel terug te winnen. Veel voormalige BlackBerryklanten bezitten nu een Androidtelefoon, blijkt uit onderzoek.

Door een nieuw topmodel uit te brengen tegen het eind van dit jaar, hoopt BlackBerry beter de strijd aan te kunnen gaan met de volgende iPhone en de Samsung Galaxy S4, die de markt nu domineren. In Amerika is al een telco die de A10 gaat verkopen, meldt CNET. Waarschijnlijk worden dat er snel meer.

Er zijn nog weinig gegevens uitgelekt over de A10. BlackBerry heeft het bestaan ervan zelf nog niet bevestigd. Er wordt alleen in algemene termen gesproken over de komst van een ‘zeer innovatieve ontwikkeling’. Waarschijnlijk krijgt het besturingssysteem BB 10 OS ook een opfrisbeurt tegen het eind van dit jaar, en wordt de A10 daar direct mee geleverd.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Gwystyl -

    @Quinten: ik weet niet wat je niet leuk/goed/mooi vindt aan een Blackberry, maar de Z10 en Q10 (en zometeen Q5) zijn volledig anders dan de Blackberries daarvoor. Het nieuwe OS werkt volledig anders, dus ik zou het eerst proberen voor je je een mening vormt.

    Ontopic: goed nieuws dat Blackberry nu weer meer en sneller aan het ontwikkelen is. De Z10 was op het moment van uitkomen al bijna geen topmodel meer qua pure specs, al kan het OS het meeste dat je naar hem toegooit goed aan. Ik hoop dat ze niet meegaan in de alsmaar groter wordende telefoon-rage; in dat geval kan het een zeer interessant toestel worden, zeker als OS 10.2 tegen die tijd een beetje de kinderziektes van OS 10 nu kwijt is. Als ze de Z10, Q10 en Q5 ernaast blijven verkopen, hebben ze ook een redelijk productenpakket om een leuke BB voor de meeste mensen beschikbaar te hebben.

  2. Quinten Groenings -

    Ik moet zeggen dat RIM qua design wel degelijk de goede kant op gaat. Maar het is nog steeds een Blackberry en dat blijft me niet trekken.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters