BlackBerry komt in januari met App World 2.1

Tijdens de BlackBerry Innovation Awards 2010 in Berlijn heeft RIM ook meer informatie gegeven aan ontwikkelaars over de aankomende updates voor App World. In januari zal RIM App World 2.1 naar buiten gaan brengen die een aantal grote wijzigingen mee zal gaan krijgen.

BlackBerry App World 2.1

Tijdens de Innovation Awards 2010 van BlackBerry vorige week in Berlijn maakte producent RIM de winnaars bekend van deze wedstrijd voor ontwikkelaars. Het ging echter tijdens deze drukbezochte bijeenkomst niet alleen om de awards, maar ook om kansen voor ontwikkelaars en RIM om applicaties te maken en samenwerkingen tot stand te brengen. Ook gaf RIM een kijkje in de keuken van wat ontwikkelaars kunnen verwachten van de producent en daarnaast ook welke developertools er zijn uitgekomen om zo bedrijven te ondersteunen in het maken van applicaties. Zo werd het nieuwe WebWorks toegelicht waarmee applicaties in zowel Java als HTML5 en CSS3 kunnen worden opgebouwd en nagenoeg native draaien op BlackBerry-smartphones.

De producent gaf daarnaast ook aan dat het de wereld constant aan het afspeuren is naar zogenaamde Super Apps. Super Apps zijn applicaties die uniek zijn voor RIM en grote toegevoegde waarden hebben voor het platform. Differentiatie is voor deze applicaties belangrijk en RIM trekt dan ook maar wat graag zijn portemonnee mocht een ontwikkelaar een goed idee hebben voor een dergelijke app.

BlackBerry gaf ook een kijkje in de keuken van haar App World-applicatie en de toekomst daarvan. Zo maakte RIM bekend dat begin volgend jaar veel Europese landen gebruik kunnen maken van operator billing. Daarnaast zal er in januari een grote update komen voor App World in de vorm van versie 2.1 die een nieuw design zal krijgen. Zo zal het homescreen sterk worden aangepast en meer toegespitst op het BlackBerry OS 6 dat tevens goed touch ondersteunt.

Ook het BlackBerry Messenger-platform zal een grote update ondergaan. Dit gaat ook advertenties ondersteunen en daarnaast zullen de nodige api’s uit gaan komen voor ontwikkelaars om de push-technologie ook in hun app te integreren. Binnenkort zal All About Phones twee interviews publiceren met managers van RIM die tijdens dit evenement met ons hebben gepraat en hun visie op de toekomst hebben gegeven.

Uiteraard werden ook awards uitgereikt aan ontwikkelaars die gekozen worden door een vakkundige jury.

  • Accelerating Innovation for Entrepreneurs (SME) – Internalia Group – Een applicatie waarmee werknemers zakelijke documenten op afstand kunnen ondertekenen met een digitale handtekening, waar en wanneer dan ook, zonder dat ze daarvoor aparte of gespecialiseerde accessoires hoeven te installeren op hun BlackBerry-smartphone.
  • Transforming Enterprise Business Performance (Large Enterprise) – Schad GmbH – Voorziet beveiligde mobiele toegang tot Programmable Logic Controllers (PLC’s) via publieke netwerken met BlackBerry smartphones.
  • Delivering Service Excellence – CommuniTake Technologies Ltd – Stelt technici in staat om via een internetverbinding een BlackBerry smartphone op afstand te controleren.
  • Driving Innovation in the Public Sector – Neosistec – Voorziet de medewerkers van Cruz Roja (het Spaanse Rode Kruis) van een instrument om verbonden te blijven met het centrale station, waardoor de locatie en de status van vrijwilligers in realtime gevolgd kan worden.
  • Life On BlackBerry – Interchange Group en BskyB – Een applicatie die het Sky Sports Football Centre naar BlackBerry smartphones brengt.
  • Entertainment on BlackBerry – Nobex Technologies – Stelt gebruikers in staat om naar bijna 7.000 radiostations uit meer dan 100 landen te luisteren en afspeellijsten te bekijken van meer dan 2.700 stations.
  • Love Working Together – Bighand en Rekoop – Deze toepassing legt de dicteertijd automatisch vast. Rekoop werkt samen met BigHand en vult automatisch de informatie over tijd en commentaar in.

BlackBerry App World 2.1

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters