BlackBerry kondigt bijzondere vlaggenschip Passport aan

BlackBerry heeft vandaag haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd. De BlackBerry Passport is een brede, bijna vierkante telefoon. Het full HD-scherm van 4,4 inch is vierkant, waardoor de Passport duidelijk anders is dan alle andere smartphones van dit moment.

De BlackBerry Passport is waarschijnlijk eind oktober in Nederland verkrijgbaar

De telefoon is per direct in de Verenigde Staten beschikbaar. Waarschijnlijk is de telefoon eind oktober in Nederland te koop. De prijs van de Passport is nog onbekend. BlackBerry is ervan overtuigd met de Passport een topper te hebben afgeleverd. Het 4,5-inch scherm biedt dezelfde kijkervaring als een rechthoekig 5-inch scherm, stelt BlacBerry.

Deze display heeft een hoge resolutie van 1440×1440 pixels. BlackBerry licht de keuze voor een vierkant scherm toe. “Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat in een boek het ideale aantal letters op een regel 66 is. De meeste smartphones kunnen maar 40 letters kwijt, terwijl de Passport 60 letters op een regel zet”, aldus BlackBerry.

“Hier mee is de Passport het ideale apparaat voor het lezen van e-books en websites. Je hoeft je niet meer te bedenken in welke kijkmodus je iets wilt kijken. Met dit scherm mis je helemaal niets.” Als de bioscoop als beeldspraak wordt gebruikt, is volgens BlackBerry de Passport de IMAX van smartphones.

De Passport meet 128 bij 90,1 millimeter. Met 9,3 millimeter is de BlackBerry niet de dunste smartphone van dit moment, maar een dikkerd is het nou ook weer niet. De zijkanten van de telefoon zijn rond en het telefoon heeft een metalen frame.

In de Passport zit een Snapdragon 800-processor die met vier kernen 2,2 GHz klokt. Hij heeft met 3GB voldoende werkgeheugen en met 32GB ook aardig wat opslaggeheugen. Het geheugen is daarnaast uit te breiden met een geheugenkaart met max 64GB.

De nieuwe BlackBerry heeft een behoorlijke batterij-inhoud. Veel telefoons met een batterij-inhoud van meer dan 3000mAh zijn er niet, maar de BlackBerry heeft dus maar liefst 3450 mAh inhoud, waarmee de batterij toch wel twee dagen mee zou moeten gaan. Aan de achterkant van de telefoon zit ook een behoorlijke camera. Hiermee schiet je foto’s in 13 megapixel. Ook niet onbelangrijk: de camera heeft ook optische beeldstabilisatie.

De Passport draait op BlackBerry’s nieuwste besturingssysteem: BlackBerry 10.3. Ook zit er een spraakassistent in de telefoon: BlackBerry Assistent. De telefoon is waarschijnlijk aan het einde van oktober dus in Nederland te koop. Waarschijnlijk kost ‘ie 599 euro.

De BlackBerry Passport komt eind oktober naar Nederland toe 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters