BlackBerry kondigt nieuwe ontslagronde aan

Smartphonepionier BlackBerry heeft een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Die vallen op de afdelingen die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe toestellen, software voor smartphones en applicaties.

De BlackBerry Passport ziet er bijzonder uit

Voorgaande ontslagrondes waren bedoeld om het bedrijf uit de rode cijfers te helpen. Het gaat al jaren slecht met BlackBerry. Juist de laatste tijd gaat het weer wat beter met het bedrijf, dat succes lijkt te boeken met de BlackBerry Classic en de BlackBerry Passport. Het nieuwe massa-ontslag is dan ook vooral bedoeld om de winstmarge te vergroten, en de nadruk meer te leggen op de veiligheidssoftware waarin het bedrijf nog altijd een redelijk unieke positie heeft.

Hoeveel mensen nu de poort uit worden gestuurd, is niet bekendgemaakt. Wereldwijd heeft BlackBerry na alle voorgaande ontslagen nog zo’n zevenduizend mensen in dienst. Onlangs maakte BlackBerry bekend dat werd overwogen om de kantoren in Zweden te sluiten, waar de Canadese smartphonefabrikant nog zo’n honderd mensen in dienst heeft. Of dat inmiddels is gebeurd en of die stap onderdeel vormt van de nieuwe plannen, wilde het bedrijf niet bekendmaken toen The Wall Street Journal ernaar vroeg.

BlackBerry richt zich niet zozeer meer op consumenten, want die strijd is toch al verloren sinds de iPhone en Android de hele smartphonewereld stormenderhand hebben overgenomen. Wel heeft het bedrijf nog een stevige positie bij het bedrijfsleven en overheden, die gesteld zijn op de beveiligde communicatie die met de BlackBerrytoestellen mogelijk is. Om die positie te versterken, zou het nieuwe massa-ontslag nodig zijn.

Bron: WSJ

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters