BlackBerry kondigt PlayBook-tablet aan

BlackBerry heeft tijdens de Devcon-bijeenkomst van het bedrijf haar eerste tablet aangekondigd genaamd de PlayBook. De 7-inch tablet zal de directe concurrentie aan gaan met de Samsung Galaxy Tab en de Apple iPad. Het apparaat is voorzien van nieuwe software gemaakt door QNX.

BlackBerry PlayBook vs Apple iPad

RIM heeft na veel speculaties eindelijk haar eerste tablet aangekondigd op haar Devcon-conferentie voor ontwikkelaars. De producent van BlackBerry-telefoons stapt begin 2011 dan ook officieel in de tablet-markt die rond 2015 al goed zal zijn voor 30 miljard dollar volgens vroege schattingen. De BlackBerry PlayBook is op het eerste gezicht een indrukwekkend apparaat gekeken naar de specificaties. RIM heeft net als Samsung gekozen voor een 7-inch formaat, daar waar Apple voor een 10-inch formaat heeft gekozen. Het apparaat heeft een capacitief touchscreen met een resolutie van 1024×600 pixels. Uiteraard is multi-touch ook van de partij en volgens de geruchten gaat het om een normaal LCD-paneel dat in het apparaat verwerkt is. Een volgend opvallende specificatie is het nieuwe OS dat gemaakt is door QNX dat RIM eind vorig jaar over nam. BlackBerry noemt het OS zelf het BlackBerry Tablet OS en de verwachting is dat op termijn ook smartphones van de producent over zullen gaan op het nieuwe OS dat tevens multitasking en dual-core CPU’s ondersteund. Ook de grafische interface is een stuk gelikter dan het huidige BlackBerry OS.

BlackBerry heeft ook een dual-core 1GHz-processor in het apparaat verstopt dat afkomstig is van Marvel en een Cortex-A9-core heeft. Volgens de producent is het op dit momenteel de snelste Tablet-chip die op de markt te vinden is. Andere interessante prestaties zijn ook de 1GB RAM-geheugen die het apparaat met zich mee zal gaan krijgen en de ondersteuning voor HDMI-out, Wi-Fi b/g/n en Bluetooth 2.1. In de toekomst zal het apparaat ook een simkaart kunnen slikken echter zal dat bij de eerste versie niet aan de orde zijn volgens RIM. Het afspelen van HD-video’s moet volgens de producent ook moeiteloos gaan en de 5-megapixelcamera kan zelfs in 1080p video’s opnemen.

RIM zal de PlayBook vanaf Q1 2011 op de markt in Amerika gaan brengen. Een drietal maanden later zal het apparaat ook nog naar andere landen gaan komen echter is de prijs van het apparaat nog niet duidelijk gemaakt. De verwachting is dat hij rond de 600 dollar zal gaan kosten om te concurreren met de Apple iPad.

BlackBerry PlayBook

 

BlackBerry PlayBook

 

BlackBerry PlayBook

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters