BlackBerry maakt de Torch 9810 en de BlackBerry Torch 9860 bekend

Producent RIM heeft tijdens een persconferentie in Londen de Torch 9810 en de BlackBerry Torch 9860 aangekondigd. Beide smartphones lopen op BlackBerry OS 7 en zijn voorzien van een touchscreen.

BlackBerry Torch 9810

BlackBerry heeft in Londen twee nieuwe smartphones bekend gemaakt genaamd de BlackBerry Torch 9810, voorheen bekend als Torch 2, en de BlackBerry Touch. De BlackBerry Torch 9810 is de opvolger van de populaire Torch-smartphone die net als zijn voorganger zowel over een touchscreen als over een toetsenbord beschikt. Het toestel is geladen met BlackBerry OS 7 en voorzien van een 1.2GHz-processor. Het toestel heeft daarnaast van RIM ook 8GB interngeheugen mee gekregen dat ook nog eens uitgebreid kan worden naar 32GB middels een micro-SD kaart.

De telefoon beschikt over HSPA+, maar zal in Nederland gewoon op UMTS en HSDPA gaan werken. Tijdens een interview met BlackBerry-manager Rob Orr met All About Phones, werd duidelijk dat RIM geen wijzigingen in het design van het toestel heeft aangebracht. Volgens Orr heeft de eerste Torch een Reddot Design Award gewonnen waardoor de producent van mening is dat het design erg geslaagd is. RIM is dan ook erg te spreken over de verkoopcijfers in Europa van de eerste Torch en verwacht dan ook dat de Torch 9810 het goed zal gaan doen.

Het toestel heeft geen NFC ingebouwd zitten zoals de Bold 9900 dat wel heeft. Ook zit er een hoop meer ram in beide toestellen, 768mb. De telefoon heeft een 5-megapixelcamera die in 720p video’s kan opnemen. Prijzen en leverdata voor het toestel moeten voor Nederland nog bekend gemaakt worden. Volgens RIM zullen de eerste providers al eind augustus beginnen met de verkoop van het toestel.

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9850

Naast de Torch 9810 is ook de BlackBerry Torch 9860 officieel gemaakt door RIM. De smartphone was eerdere bekend geworden als de BlackBerry Touch, maar is nu door RIM alsnog naar de Torch-range verplaatst. Het toestel beschikt over een groot 3.7-inch touchscreen dat tevens voorzien is van BlackBerry OS 7. De Torch 9860 lijkt de opvolger te zijn van de Storm-serie die voor veel problemen zorgde bij consumenten. De nieuwe Torch 9860 beschikt deze keer niet over een grote knop als touchscreen waardoor het grootste probleem van de Storm-serie gelijk verholpen is.

De Torch 9860 beschikt net als de Bold 9900 en de Torch 9810 over een 1.2GHz-processor die samen met het nieuwe BlackBerry 7 OS voor goede prestaties moet zorgen. Het OS loopt nog veel soepeler dan zijn voorganger en is nog beter geoptimaliseerd voor een touchscreen, aldus RIM. De smartphone is van top tot teen op touch ingericht, maar er zijn wel vier knoppen onder het scherm terug te vinden die de normale BlackBerry functionaliteit moeten ontsluiten. Zo zijn er de bel-knoppen, de menu-knop en de navigatie toets die op basis van touch werkt. Ook deze variant beschikt over een 5-megapixelcamera die in 720p video’s kan opnemen.

Prijzen van het toestel zijn nog niet bekend gemaakt. Volgens de producent zullen de eerste providers vanaf eind augustus beginnen met de verkopen van de Torch 9860.

BlackBerry Torch 9850

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters