BlackBerry maakt de Z30 wereldkundig

BlackBerry heeft plots de BlackBerry Z30 aangekondigd. De 5″-smartphone beschikt over een dualcore-processor en een Super Amoled-scherm.

Volgens de fabrikant is de Z30 een high-end smartphone op basis van BlackBerry 10.2. De smartphone was al veelvuldig uitgelekt en is nu wereldkundig gemaakt. De fabrikant belooft dat de smartphone voor het eind van de maand in Europa de verkoop in gaat. De prijs is nog niet vrijgegeven door de fabrikant en BlackBerry Nederland kan nog niet zeggen hoeveel het toestel gaat kosten en wanneer hij naar Nederland zal komen.

De BlackBerry Z30 beschikt over een 5″-scherm met een 720p resolutie en een Super Amoled-paneel. De dualcore-processor van Qualcomm werkt op 1.7GHz en dit tezamen met de 2880mAh batterij moet ervoor zorgen dat de telefoon ongeveer 25 uur mee gaat op een enkele lading. Het apparaat beschikt daarnaast over 1GB aan ram en een 8-megapixelcamera die in 1080p video’s kan gaan opnemen.

Nieuw is dat de Z30 geleverd wordt met BlackBerry 10.2-software. Dankzij deze update wordt het ondermeer mogelijk om notificaties weer te geven aan de bovenkant van het scherm. Ook is de BlackBerry Hub flink uitgebreid, zo beloof de fabrikant. Tot slot beschikt de Z30 ook over BlackBerry Natural Sound wat inhoudt dat er twee speakers aan de onderkant van het toestel zijn geplaatst die beter geluid moeten produceren.

BlackBerry Z30 
BlackBerry Z30 
BlackBerry Z30 
BlackBerry Z30 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Oh oh, ze gaan toch geen Windows Phone'tje doen qua specs he. Met deze specs ga je het echt niet meer winnen in Q3 2013 . Volgens mij hadden ze dat wel even bij Microsoft af kunnen kijken.

  2. Eddddd -

    Is dit een betere/duurdere toestel dan de Z10? Dat zou wel een goede zet, in combinatie met een nette prijsdaling van de Z10. Soort versnelde Apple strategie. Volgens mij kan BB wel een goedkopere Z10 gebruiken. Voor veel mensen zijn de toestellen gewoon te duur, waardoor je potentiële markt fors verkleind wordt.

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters