BlackBerry maakt prijs PlayBook bekend

BlackBerry heeft de prijzen bekend gemaakt van haar eerste tablet. De Wifi-versie van de PlayBook heeft een vanaf prijs van 499 dollar en gaat daarmee de directe concurrentie aan met de Apple iPad 2.

Fabrikant RIM staat op het punt om van haar BlackBerry-lijn de eerste tablet uit te gaan brengen. Vanaf 19 april kunnen consumenten in Amerika de tablet kopen die voorzien is van het nieuwe QNX OS van Rim. De 16GB variant met alleen Wifi zal 499 dollar gaan kosten ende 7-inch tablet is daarmee even duur als de Apple iPad 2. Voor twee keer zoveel geheugen betaalt men nog eens 100 dollar extra en nog eens het dubbele geheugen is 700 dollar waard.

De 3G-variant en de CDMA-variant van de PlayBook hebben nog geen prijs gekregen in Amerika aangezien deze door providers verkocht zal gaan worden. De PlayBook zal dan alleen in combinatie met een abonnement over de toonbank rollen en de drie grote spelers in de VS moeten hiervoor nog prijzen bekend maken.

De verwachting is dat de PlayBook rond de zomer in Europa zal gaan landen. Vlak voor de zomer zal Engeland naar verwachting de eerste zijn die van de tablet gebruik kan maken en later ook Nederland en andere landen in de EU. Prijzen voor ons continent zijn nog niet bekend gemaakt door RIM.

BlackBerry PlayBook

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters