‘TCL kondigt BlackBerry Mercury aan op MWC’

Naar verwachting zullen bedrijven als LG, HTC, Huawei en Nokia op 26 februari hun nieuwste vlaggenschip presenteren. Ook de BlackBerry-naam is weer terug van weggeweest. Het Chinese TCL, bekend van de Alcatel-telefoons, zal op het MWC waarschijnlijk de BlackBerry Mercury presenteren. Op 25 februari om precies te zijn.

BlackBerry Mercury

Dit blijkt uit een berichtje op het Twitter-account van BlackBerry Mobile. Hierin valt op te maken dat er op 25 februari op het Mobile World Congress een BlackBerry wordt aangekondigd. De naam ‘Mercury’ is nergens te vinden in de tweet. Wat we wel zien, is dat er in de tweet ‘#MWC2017’ staat. Dit betekent dus dat we een nieuwe BlackBerry zullen zien op het Mobile World Congress, wat zich eind van 27 februari tot en met 2 maart. Net als bedrijven als LG en HTC zal TCL de BlackBerry vlak voor de officiële opening van het MWC presenteren.

In deze tweet zien we een telefoon met een fysiek toestenbord, net als de bekende knoppen van Android. Of het toetsenbord inklapbaar is, is nog niet zeker, hoewel het er niet op lijkt. Het is ook niet bekend of er in plaats van het fysieke toetsenbord ook gebruik gemaakt kan worden van een virtueel toetsenbord.

Specificaties

Willen we meer weten van het toestel, dan zullen we toch echt in de geruchtenmolen grabbelen. Hieruit kunnen we vinden dat het toestel een 4,5-inchscherm zal krijgen. Dit is nogal klein, maar in combinatie met het toetsenbord zal het toestel zelf niet of niet veel kleiner zijn dan de toestellen van de concurrentie. Dit scherm zal naar verluidt een full HD-paneel krijgen. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 625-processor, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Het interne geheugen bedraagt 32GB en het is nog onbekend of het toestel een Micro SD-kaartje ondersteunt.

Kijken we naar de camera’s, dan zien we een 18-megapixelcamera aan de achterzijde. Aan de voorkant van de camera zien we een 8-megapixelcamera. De accucapaciteit is 3400mAh, wat ervoor moet zorgen dat het toestel ruim een dag mee zal gaan.

Beschikbaarheid

De vermoedelijke BlackBerry Mercury wordt dus op 25 februari onthuld. Nieuw is dat niet BlackBerry zelf de telefoon heeft gemaakt, maar het Chinese TCL. Dit laat een woordvoerster weten aan All About Phones. TCL heeft een licentie om telefoons uit te brengen met de naam van BlackBerry. Hiervoor heeft TCL net zo’n licentie als met Alcatel. De verschijningsdatum van de Mercury is, net als de prijs, nog onbekend. Het is zo goed als zeker dat we beiden te horen krijgen bij de presentatie, net als de definitieve specificaties.

Bron: CNET

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters