‘BlackBerry Mercury krijgt zelfde camerasensoren als Google Pixel’

Waarschijnlijk maakt de BlackBerry Mercury gebruik van dezelfde camerasensoren als de Google Pixel en Pixel XL. Op papier zou dat dus mooie plaatjes moeten opleveren.

BlackBerry Mercury

BlackBerry Mercury BlackBerry smartphonesVolgende maand zal de BlackBerry Mercury dan eindelijk onthuld worden tijdens MWC. Het Mobile World Congress is de grootste beurs binnen de smartphoneindustrie. Grote spelers als LG, HTC, Huawei en dus ook BlackBerry onthullen er hun nieuwste vlaggenschepen. De BlackBerry Mercury wordt het laatste toestel dat door BlackBerry zelf is ontworpen. De overige nieuwe toestellen van het merk worden door bedrijven als TCL gemaakt.

Fysiek toetsenbord

De BlackBerry Mercury valt vooral op door zijn fysieke toetsenbord. Naar verluidt is het toetsenbord sinds de BlackBerry Priv sterk verbeterd. Het is een stukje nostalgie en misschien toch ook wel efficiëntie waarvoor je tegenwoordig enkel bij BlackBerry voor terecht kunt. En ook dat zal wellicht niet lang meer duren. Vandaag hebben we goed nieuws over de BlackBerry Mercury. Volgens de lekker @rquandt heeft het toestel dezelfde camerasensoren als de Google Pixel en Google Pixel XL. De vlaggenschepen van de zoekgigant hebben volgens critici de beste smartphonecamera van dit moment.

Camera’s

Neem dit gerucht vooral met een korreltje zout, maar dat zou betekenen dat er aan de achterkant van de Mercury een 12.3MP camera zit, met de Sony IMX378 sensor. Selfies kunnen dan genomen worden met een 8MP Camera met een Samsung S5K4H8/Omnivision OV8856 sensor. Dat betekent echter niet dat de BlackBerry Mercury ook even mooie plaatjes kan schieten. De Google Pixel en Pixel XL hebben een aangepaste chipset, speciale software en extra sensor-hardware. Google heeft dus meer gedaan dan simpelweg high-end sensoren erin verwerken.

Rest van de specificaties

Laten we nog even naar de rest van de specificaties kijken. De laatste geruchten wijzen erop dat het toestel een 4.5-inch scherm heeft, met een resolutie van 1080 x 1680. Onder de motorkap zit de high-end Snapdragon 821, in combinatie met een quad-core CPU en de Adreno 530 GPU. Het toestel heeft 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern opslaggeheugen. Een flinke 3400mAh batterij moet er voor zorgen dat je de dag doorkomt. De BlackBerry Mercury draaide tijdens de laatste benchmarktest op Android 7.0. Volgende maand horen we meer!

Bron: @rquandt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters