'Blackberry messenger komt naar iOS en Android'

BGR (Boy Genius Report) meldt dat de ‘Blackberry Messenger’-applicatie hoogstwaarschijnlijk naar zowel iOS als Android gaat komen. Research In Motion (RIM) zou nog niet klaar zijn met de exacte details en ook nog geen idee hebben van de prijs die er gevraagd gaat worden.

RIMVia BGR is een gerucht naar buiten gekomen dat RIM, de maker van de verschillende Blackberry toestellen, de Blackberry Messenger beschikbaar wil gaan stellen voor Android and iOS en dat ze er zelfs over zit te denken om deze gratis te maken.

De website vindt het in eerste instantie een rare beweging om deze software beschikbaar te stellen voor andere platforms, maar dat het op zich ook wel zinvol kan zijn. RIM lijkt meer en meer problemen te hebben met de concurrentie van applicaties als WhatsApp, waarbij men wel cross platform met elkaar kan communiceren, terwijl het concept oorspronkelijk van RIM afkomstig is.

De verwachting is dat de versies voor andere platformen dan die van RIM gestripte versies zullen zijn, waarbij bepaalde functies er niet in zitten. Te denken valt aan het weglaten van foto-, video- en locatiegegevens, waardoor gebruikers wel tekstberichten kunnen sturen, maar andere content niet verstuurd kan worden.

Op deze manier hoopt RIM gebruikers die hebben kunnen proeven aan het concept toch te kunnen overhalen om uiteindelijk een BlackBerry te kopen.

Volgens de geruchten wordt er zeker gewerkt aan een versie voor Android, aangezien het makkelijker is voor dit open platform. De verwachting is dat er ook voor iOS een versie zal komen.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters