'Blackberry messenger komt naar iOS en Android'

BGR (Boy Genius Report) meldt dat de ‘Blackberry Messenger’-applicatie hoogstwaarschijnlijk naar zowel iOS als Android gaat komen. Research In Motion (RIM) zou nog niet klaar zijn met de exacte details en ook nog geen idee hebben van de prijs die er gevraagd gaat worden.

RIMVia BGR is een gerucht naar buiten gekomen dat RIM, de maker van de verschillende Blackberry toestellen, de Blackberry Messenger beschikbaar wil gaan stellen voor Android and iOS en dat ze er zelfs over zit te denken om deze gratis te maken.

De website vindt het in eerste instantie een rare beweging om deze software beschikbaar te stellen voor andere platforms, maar dat het op zich ook wel zinvol kan zijn. RIM lijkt meer en meer problemen te hebben met de concurrentie van applicaties als WhatsApp, waarbij men wel cross platform met elkaar kan communiceren, terwijl het concept oorspronkelijk van RIM afkomstig is.

De verwachting is dat de versies voor andere platformen dan die van RIM gestripte versies zullen zijn, waarbij bepaalde functies er niet in zitten. Te denken valt aan het weglaten van foto-, video- en locatiegegevens, waardoor gebruikers wel tekstberichten kunnen sturen, maar andere content niet verstuurd kan worden.

Op deze manier hoopt RIM gebruikers die hebben kunnen proeven aan het concept toch te kunnen overhalen om uiteindelijk een BlackBerry te kopen.

Volgens de geruchten wordt er zeker gewerkt aan een versie voor Android, aangezien het makkelijker is voor dit open platform. De verwachting is dat er ook voor iOS een versie zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert Webbe -

    Vorig jaar riep ik dit eens tegen wat BlackBerry en mensen. En zo keken me voor gek aan. Pfff, WhatsApp, bij lange niet wat BB Messenger biedt… En kijk nu.

    En functionaliteit weglaten vind ik persoonlijk nog dommer, waarom zou je dan BB Messenger willen terwijl WhatsApp alles gewoon biedt? En naar mijn idee gewoon zelfs beter!

    Een betere strategie is (lijkt mij) dat ze een super app maken van WhatsApp.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s lees verder

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters