'Blackberry messenger komt naar iOS en Android'

BGR (Boy Genius Report) meldt dat de ‘Blackberry Messenger’-applicatie hoogstwaarschijnlijk naar zowel iOS als Android gaat komen. Research In Motion (RIM) zou nog niet klaar zijn met de exacte details en ook nog geen idee hebben van de prijs die er gevraagd gaat worden.

RIMVia BGR is een gerucht naar buiten gekomen dat RIM, de maker van de verschillende Blackberry toestellen, de Blackberry Messenger beschikbaar wil gaan stellen voor Android and iOS en dat ze er zelfs over zit te denken om deze gratis te maken.

De website vindt het in eerste instantie een rare beweging om deze software beschikbaar te stellen voor andere platforms, maar dat het op zich ook wel zinvol kan zijn. RIM lijkt meer en meer problemen te hebben met de concurrentie van applicaties als WhatsApp, waarbij men wel cross platform met elkaar kan communiceren, terwijl het concept oorspronkelijk van RIM afkomstig is.

De verwachting is dat de versies voor andere platformen dan die van RIM gestripte versies zullen zijn, waarbij bepaalde functies er niet in zitten. Te denken valt aan het weglaten van foto-, video- en locatiegegevens, waardoor gebruikers wel tekstberichten kunnen sturen, maar andere content niet verstuurd kan worden.

Op deze manier hoopt RIM gebruikers die hebben kunnen proeven aan het concept toch te kunnen overhalen om uiteindelijk een BlackBerry te kopen.

Volgens de geruchten wordt er zeker gewerkt aan een versie voor Android, aangezien het makkelijker is voor dit open platform. De verwachting is dat er ook voor iOS een versie zal komen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters