'Blackberry messenger komt naar iOS en Android'

BGR (Boy Genius Report) meldt dat de ‘Blackberry Messenger’-applicatie hoogstwaarschijnlijk naar zowel iOS als Android gaat komen. Research In Motion (RIM) zou nog niet klaar zijn met de exacte details en ook nog geen idee hebben van de prijs die er gevraagd gaat worden.

RIMVia BGR is een gerucht naar buiten gekomen dat RIM, de maker van de verschillende Blackberry toestellen, de Blackberry Messenger beschikbaar wil gaan stellen voor Android and iOS en dat ze er zelfs over zit te denken om deze gratis te maken.

De website vindt het in eerste instantie een rare beweging om deze software beschikbaar te stellen voor andere platforms, maar dat het op zich ook wel zinvol kan zijn. RIM lijkt meer en meer problemen te hebben met de concurrentie van applicaties als WhatsApp, waarbij men wel cross platform met elkaar kan communiceren, terwijl het concept oorspronkelijk van RIM afkomstig is.

De verwachting is dat de versies voor andere platformen dan die van RIM gestripte versies zullen zijn, waarbij bepaalde functies er niet in zitten. Te denken valt aan het weglaten van foto-, video- en locatiegegevens, waardoor gebruikers wel tekstberichten kunnen sturen, maar andere content niet verstuurd kan worden.

Op deze manier hoopt RIM gebruikers die hebben kunnen proeven aan het concept toch te kunnen overhalen om uiteindelijk een BlackBerry te kopen.

Volgens de geruchten wordt er zeker gewerkt aan een versie voor Android, aangezien het makkelijker is voor dit open platform. De verwachting is dat er ook voor iOS een versie zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert Webbe -

    Vorig jaar riep ik dit eens tegen wat BlackBerry en mensen. En zo keken me voor gek aan. Pfff, WhatsApp, bij lange niet wat BB Messenger biedt… En kijk nu.

    En functionaliteit weglaten vind ik persoonlijk nog dommer, waarom zou je dan BB Messenger willen terwijl WhatsApp alles gewoon biedt? En naar mijn idee gewoon zelfs beter!

    Een betere strategie is (lijkt mij) dat ze een super app maken van WhatsApp.

OnePlus 5

Korting op de OnePlus 5: OnePlus start referral systeem lees verder

LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters