BlackBerry Messenger krijgt belfunctie

BlackBerry heeft een nieuwe beta vrijgegeven van de Messenger-app. Met de applicatie kan nu via wifi een oproep worden gedaan.

De nieuwe beta zal binnenkort verkrijgbaar zijn, zo schrijft The Verge. De vernieuwde app zal vrij toegankelijk zijn voor iedereen die hem wil uitproberen en de verwachting is dat de nieuwe functie begin volgend jaar vrijgegeven wordt.

Een nieuwe mogelijkheid is gratis bellen met BBM-vrienden. Dit werkt echter alleen via Wifi en niet via 3G. Onduidelijk is nog of RIM dit op termijn nog mogelijk maakt.

Het opzetten van een gesprek gaat erg simpel. Mensen die via BBM gebeld worden, krijgen een groen telefoontje naast hun pictogram te zien en door op de beltoets te drukken wordt een gesprek opgezet. De vernieuwde app zorgt er overigens ook voor dat BBM ID’s worden samengevoegd met het BlackBerry ID. Dit is handig voor de aankomende BlackBerry 10-smartphones zodat contacten gelijk overgezet kunnen worden.

Gratis bellen wordt mogelijk voor BlackBerry 6 en 7-smartphones en later zullen ook smartphones met OS 5 van deze nieuwe functionaliteit gebruik kunnen maken. De verwachting is dat ook BlackBerry 10-smartphones ervan gebruik zullen gaan maken.

Update op 14/11/2012 om 13:45 uur:

Aangezien we het bronartikel verkeerd gelezen hebben, hebben we nu ons artikel aangepast. Met de nieuwe variant van BBM is het niet mogelijk om te videobellen, maar juist alleen te bellen via wifi. Dit is aangepast in het artikel. Onze excuses voor de verkeerde berichtgeving.

BlackBerry Messenger videobellen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Snapchat Google

Heiligschennis: Snapchat laat je nu snaps sturen zonder tijdslimiet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters