BlackBerry Messenger voor Android en iPhone kan elk moment komen

De populaire BlackBerry Messenger kan elk moment beschikbaar worden gesteld voor Android en de iPhone. Dat valt althans af te leiden uit het feit dat BlackBerry per ongeluk de aankondiging online had gezet dat BBM al beschikbaar was.

BlackBerry Messenger voor Android en iPhone kan elk moment komen bbm for android iphone launch 470 75

De BlackBerry Messenger, die tot dusver alleen beschikbaar is voor het BlackBerryplatform zelf, komt naar de concurrerende platforms Android en iOS. Dat is al een tijdje bekend. Het is een manier voor BlackBerry om nog wat geld te slepen uit de populaire app, die echter steeds minder belangrijk is geworden sinds veel mensen hun BlackBerry hebben ingeruild voor een iPhone of een Androidtoestel.

Gisteren meldde BlackBerry ineens op zijn website ´BBM FOR ANDROID, IPHONE IS HERE´, in koeienletters. Fanblog Crackberry was er als een haas bij om daar een screenshot van te maken. Maar bij nadere inspectie bleek de app helemaal niet aanwezig te zijn. En BlackBerry heeft de aankondiging ijlings weer van zijn website gehaald.

De app is dus blijkbaar nog niet helemaal klaar. Momenteel is een select groepje mensen al bezig de app te testen op Androidtelefoons en iPhones, en dat duurt dus blijkbaar nog even. Toch betekent de premature aankondiging wel iets, want het kan nooit meer lang duren voordat de app daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld in de App Store en Google Play Store. Waarna BlackBerrygebruikers vrijelijk via BBM contact kunnen leggen met Android- en iPhonebezitters, en omgekeerd. BBM kan zo een geduchte concurrent voor het populaire WhatsApp worden, dat eveneens cross-platform werkt.

Bron: Techradar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    Hoewel whatsapp populair is zijn er genoeg redenen wanneer mensen niet elkaars nummer willen geven. Dan is bbm ideaal. Eigenlijk hetzelfde als skype, maar die heeft ms in mijn ogen om zeep geholpen. Op android werkt het zeer slecht.

    1. bartvuijk -

      Je kunt Whatsapp ook op tablets zonder simkaart gebruiken, en dan geef je je vaste telefoonnummer op om de activatie-sms te ontvangen met spraakherkenning geloof ik. Weet niet precies hoe dat werkt, maar volgens mij blijft je nummer dan geheim. Dat zal dan ook wel met een gewone smartphone kunnen vermoed ik… Maar ik laat me graag corrigeren op dit punt.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters