BlackBerry Messenger voor Android en iPhone kan elk moment komen

De populaire BlackBerry Messenger kan elk moment beschikbaar worden gesteld voor Android en de iPhone. Dat valt althans af te leiden uit het feit dat BlackBerry per ongeluk de aankondiging online had gezet dat BBM al beschikbaar was.

BlackBerry Messenger voor Android en iPhone kan elk moment komen bbm for android iphone launch 470 75

De BlackBerry Messenger, die tot dusver alleen beschikbaar is voor het BlackBerryplatform zelf, komt naar de concurrerende platforms Android en iOS. Dat is al een tijdje bekend. Het is een manier voor BlackBerry om nog wat geld te slepen uit de populaire app, die echter steeds minder belangrijk is geworden sinds veel mensen hun BlackBerry hebben ingeruild voor een iPhone of een Androidtoestel.

Gisteren meldde BlackBerry ineens op zijn website ´BBM FOR ANDROID, IPHONE IS HERE´, in koeienletters. Fanblog Crackberry was er als een haas bij om daar een screenshot van te maken. Maar bij nadere inspectie bleek de app helemaal niet aanwezig te zijn. En BlackBerry heeft de aankondiging ijlings weer van zijn website gehaald.

De app is dus blijkbaar nog niet helemaal klaar. Momenteel is een select groepje mensen al bezig de app te testen op Androidtelefoons en iPhones, en dat duurt dus blijkbaar nog even. Toch betekent de premature aankondiging wel iets, want het kan nooit meer lang duren voordat de app daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld in de App Store en Google Play Store. Waarna BlackBerrygebruikers vrijelijk via BBM contact kunnen leggen met Android- en iPhonebezitters, en omgekeerd. BBM kan zo een geduchte concurrent voor het populaire WhatsApp worden, dat eveneens cross-platform werkt.

Bron: Techradar

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters