BlackBerry Messenger voor Android en iPhone kan elk moment komen

De populaire BlackBerry Messenger kan elk moment beschikbaar worden gesteld voor Android en de iPhone. Dat valt althans af te leiden uit het feit dat BlackBerry per ongeluk de aankondiging online had gezet dat BBM al beschikbaar was.

BlackBerry Messenger voor Android en iPhone kan elk moment komen bbm for android iphone launch 470 75

De BlackBerry Messenger, die tot dusver alleen beschikbaar is voor het BlackBerryplatform zelf, komt naar de concurrerende platforms Android en iOS. Dat is al een tijdje bekend. Het is een manier voor BlackBerry om nog wat geld te slepen uit de populaire app, die echter steeds minder belangrijk is geworden sinds veel mensen hun BlackBerry hebben ingeruild voor een iPhone of een Androidtoestel.

Gisteren meldde BlackBerry ineens op zijn website ´BBM FOR ANDROID, IPHONE IS HERE´, in koeienletters. Fanblog Crackberry was er als een haas bij om daar een screenshot van te maken. Maar bij nadere inspectie bleek de app helemaal niet aanwezig te zijn. En BlackBerry heeft de aankondiging ijlings weer van zijn website gehaald.

De app is dus blijkbaar nog niet helemaal klaar. Momenteel is een select groepje mensen al bezig de app te testen op Androidtelefoons en iPhones, en dat duurt dus blijkbaar nog even. Toch betekent de premature aankondiging wel iets, want het kan nooit meer lang duren voordat de app daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld in de App Store en Google Play Store. Waarna BlackBerrygebruikers vrijelijk via BBM contact kunnen leggen met Android- en iPhonebezitters, en omgekeerd. BBM kan zo een geduchte concurrent voor het populaire WhatsApp worden, dat eveneens cross-platform werkt.

Bron: Techradar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    Hoewel whatsapp populair is zijn er genoeg redenen wanneer mensen niet elkaars nummer willen geven. Dan is bbm ideaal. Eigenlijk hetzelfde als skype, maar die heeft ms in mijn ogen om zeep geholpen. Op android werkt het zeer slecht.

    1. bartvuijk -

      Je kunt Whatsapp ook op tablets zonder simkaart gebruiken, en dan geef je je vaste telefoonnummer op om de activatie-sms te ontvangen met spraakherkenning geloof ik. Weet niet precies hoe dat werkt, maar volgens mij blijft je nummer dan geheim. Dat zal dan ook wel met een gewone smartphone kunnen vermoed ik… Maar ik laat me graag corrigeren op dit punt.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters