Officiële render BlackBerry Motion gelekt: geen fysiek toetsenbord

We kijken al enkele maanden uit naar de onthulling van de BlackBerry Krypton, een Android smartphone zonder fysiek toetsenbord. Nu blijkt echter dat het toestel een andere naam krijgt: BlackBerry Motion. Ook is er een officieel ogende render gelekt.

Maak kennis met de BlackBerry Motion

Bij BlackBerry denk je waarschijnlijk meteen aan de karateristieke fysieke toetsenborden van de Canadese fabrikant. Ook dit jaar bracht TCL nog een Android smartphone uit met een fysiek toetsenbord. Dan hebben we het over de BlackBerry KeyOne. BlackBerry maakt de toestellen dus niet meer zelf, maar levert wel de software.

Daarnaast werkt de fabrikant echter ook al een tijdje aan een Android smartphone zonder fysiek toetsenbord. Dat toestel stond bekend als de BlackBerry Krypton. Het onaangekondigde model kwam al verschillende keren naar voren dankzij certificaties.

BlackBerry Motion

De BlackBerry Krypton gaat echter nooit op de markt komen. Althans, niet onder die naam. Volgens Evan Blass, een bekende leaker, heeft TCL gekozen voor een andere naam: de BlackBerry Motion. De afgelopen weken doken er al verschillende onduidelijke foto’s van de smartphone op. Al sinds IFA 2017 doet het gerucht de ronde dat TCL meer Android smartphones zonder fysiek toetsenbord uit wil gaan brengen.

Naast de nieuwe naam heeft Evan Blass ook een render van de BlackBerry Motion gelekt. We zien een vrij generiek toestel met relatief dikke schermranden. Dat zal Blackberry en het Chinese TCL echter niet deren. Beide partijen richten zich vooral op de zakelijke markt. Bovendien zal het qua specificaties wel goed zitten.

Geruchten wijzen op een zeer goede accuuduur, waterdichtheid en de aanwezigheid van een 3.5mm headphone jack. Helaas is dat niet meer iets waar je anno 2017 vanuit kunt gaan. Het frame lijkt van metaal gemaakt te zijn, maar voor dat soort conclusies zullen we de onvermijdelijke onthulling moeten afwachten. Die gaat naar verluidt nog deze maand plaats vinden, dus binnenkort weten we meer! Check ondertussen onze review van de KeyOne.

Bron: Evan Blass

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters