Officiële render BlackBerry Motion gelekt: geen fysiek toetsenbord

We kijken al enkele maanden uit naar de onthulling van de BlackBerry Krypton, een Android smartphone zonder fysiek toetsenbord. Nu blijkt echter dat het toestel een andere naam krijgt: BlackBerry Motion. Ook is er een officieel ogende render gelekt.

Maak kennis met de BlackBerry Motion

Bij BlackBerry denk je waarschijnlijk meteen aan de karateristieke fysieke toetsenborden van de Canadese fabrikant. Ook dit jaar bracht TCL nog een Android smartphone uit met een fysiek toetsenbord. Dan hebben we het over de BlackBerry KeyOne. BlackBerry maakt de toestellen dus niet meer zelf, maar levert wel de software.

Daarnaast werkt de fabrikant echter ook al een tijdje aan een Android smartphone zonder fysiek toetsenbord. Dat toestel stond bekend als de BlackBerry Krypton. Het onaangekondigde model kwam al verschillende keren naar voren dankzij certificaties.

BlackBerry Motion

De BlackBerry Krypton gaat echter nooit op de markt komen. Althans, niet onder die naam. Volgens Evan Blass, een bekende leaker, heeft TCL gekozen voor een andere naam: de BlackBerry Motion. De afgelopen weken doken er al verschillende onduidelijke foto’s van de smartphone op. Al sinds IFA 2017 doet het gerucht de ronde dat TCL meer Android smartphones zonder fysiek toetsenbord uit wil gaan brengen.

Naast de nieuwe naam heeft Evan Blass ook een render van de BlackBerry Motion gelekt. We zien een vrij generiek toestel met relatief dikke schermranden. Dat zal Blackberry en het Chinese TCL echter niet deren. Beide partijen richten zich vooral op de zakelijke markt. Bovendien zal het qua specificaties wel goed zitten.

Geruchten wijzen op een zeer goede accuuduur, waterdichtheid en de aanwezigheid van een 3.5mm headphone jack. Helaas is dat niet meer iets waar je anno 2017 vanuit kunt gaan. Het frame lijkt van metaal gemaakt te zijn, maar voor dat soort conclusies zullen we de onvermijdelijke onthulling moeten afwachten. Die gaat naar verluidt nog deze maand plaats vinden, dus binnenkort weten we meer! Check ondertussen onze review van de KeyOne.

Bron: Evan Blass

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters