BlackBerry kondigt volgende week nieuwe smartphones aan

Volgende week krijgen we meer te horen over de toekomst van BlackBerry’s smartphone divisie. Dankzij geruchten weten we al welke nieuwe smartphones we waarschijnlijk kunnen verwachten.

BlackBerry

Eerder deze maand wezen geruchten erop dat BlackBerry de smartphonemarkt nog steeds niet heeft opgegeven, ondanks de tegenvallende verkopen van de BlackBerry Priv en sombere voorspellingen van zijn nieuwe CEO. Het eerste toestel gaat naar verluid de BlackBerry Neon heten, en is gebaseerd op de Alcatel Idol 4. In oktober komt het Canadese bedrijf waarschijnlijk met de BlackBerry Argon, een vlaggenschip met indrukwekkende specificaties. Denk aan de Snapdragon 820, een 21MP camera en een Type-C USB port. Het derde toestel, dat pas volgend jaar onthuld zal worden, is de BlackBerry Mercury, de enige van de drie met een fysiek toetsenbord.

Aankondiging van nieuwe smartphones

Als je meer over de vermeende specificaties en de gelekte foto’s van deze drie aankomende BlackBerry toestellen wil lezen, dan verwijs ik je graag door naar ons gedetailleerde overzicht dat we begin deze maand plaatsten. De reden dat we het vandaag over de smartphones hebben is dat BlackBerry CEO John Chen bekend heeft gemaakt dat het bedrijf volgende week waarschijnlijk minstens een van de drie toestellen aan zal gaan kondigen.

Services

Gisteren vond de jaarlijkse BlackBerry Security Summit plaats in New York, een evenement waar de focus op de diensten van BlackBerry ligt. Software is overigens tegenwoordig veruit de meest succesvolle kant van het Canadese bedrijf, ondanks dat iedereen BlackBerry vooral kent van de telefoons die ooit zo populair waren. John Chen wilde daarom ook niet over de nieuwe smartphones praten: “We zijn een sterke en professionele services provider geworden. Mensen vragen mij altijd naar smartphones, maar we hebben veel meer. We geloven dat alles dat we doen belangrijk is voor de industrie.”

Volgende week

Nieuwe smartphonesDe CEO van het bedrijf maakte overigens wel duidelijk dat het goed gaat met de smartphone divisie van BlackBerry. Chen liet zich ook ontvallen dat volgende week wel de focus op nieuwe toestellen gelegd zal gaan worden. Het is nog niet bekend over welke smartphones het dan gaat, maar je kunt in ieder geval de BlackBerry Neon verwachten. Daarnaast zei het bedrijf recentelijk dat het ook nog niet klaar is met BB10 smartphones, dus wie weet krijgen we daar volgende week ook meer over te horen. Ralph Pini, Chief Operating Officer en General Manager for Devices zal dan de toekomstplannen van het bedrijf onthullen. Want een ding moge duidelijk zijn: BlackBerry geeft nog lang niet op.

Bron: CrackBerry

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters