BlackBerry ontloopt patentclaim van 147 miljoen dollar

BlackBerry-producent RIM heeft geen 147 miljoen dollar te betalen aan een bedrijf dat een patentclaim had ingediend. Een rechtbank in Amerika heeft de claim ongegrond verklaard.

Vorige maand kwam naar buiten dat RIM schadevergoeding van 147 miljoen dollar moest gaan betalen als gevolg van patentclaim van het bedrijf MFormation. Het ging slechts om één patent, dat betrekking heeft op het op afstand besturen van een smartphone. HIerbij wordt gedoeld op de manier waarop BlackBerry’s via de BlackBerry server het internet op gaan.

Voor alle BlackBerry’s die hiertoe in staat waren die ooit zijn verkocht, en dat zijn er 18,4 miljoen, moest acht dollar worden afgedragen aan MFormation, zo had eerder al een Amerikaanse rechter gevonnist. Dat kwam neer op een bedrag van 147,2 miljoen dollar. RIM laat nu weten dat een andere rechtbank te de claim nietig heeft verklaard.

Volgens de rechter in California is er niet genoeg bewijs aangeleverd om de claim te kunnen rechtvaardigen. Daarnaast zou het bewijs te mager zijn om de beweringen voor de claim te rechtvaardigen. De rechter is dan ook tot het oordeel gekomen dat RIM het patent van MFormation niet gebruikt in haar diensten en dat het patent dus niet van toepassing is op RIM.

Deze overwinning is erg belangrijk voor de fabrikant aangezien het in een hoog tempo geld verliest als gevolg van tegenvallende verkopen. De fabrikant laat weten blij te zijn met de uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters